POSNE SARME SA SUVIM GROŽĐEM Fenomenalno jelo bogate i prepoznatljive arome, a obožavaće cela porodica
Ako volite klasične sarme, ove sa suvim grožđem ćete obožavati.
Potrebno je
- 600 g slatkog kupusa
- 60 g crnog luka
- 120 g pirinča
- biber
- so
- 60 g suvog grožđa
- limun
- sirće
- lovorov list
- ulje
Priprema
U slanoj ključaloj vodi sa dodatkom bibera, lovorovog lista, sirćeta i ulja blanširajte kupus. Ocedite i izvadite. U tiganju na ulju propržite sitno seckan luk, pa dodajte skuvan pirinač. Začinite. Zatim dodajte suvo grožđe natopljeno u vodi. Preko lista kupusa stavljajte pripremljenu smesu pa oblikujte sarmu. Ređajte i činiju pa sipajte vodu da ogrezne. Dodajte par kriški limuna pa kuvajte dok se pirinač ne skuva. Zapecite sarmu u zagrejanoj rerni. Služite toplo. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SVETOGORSKE POSNE SARME Recept bez mane, nećete da primetite da nedostaje meso
Držaće vas dugo sitim, a bićete oduševljeni ukusom.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
POSNE SARME OD PATLIDŽANA Ludački ukusne a ne goje, oduševiće vas na prvi griz
Drugačije, a posne sarme osvojiće vas od prvog zalogaja.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)