POSNE SARME SA SUVIM GROŽĐEM Fenomenalno jelo bogate i prepoznatljive arome, a obožavaće cela porodica
Ako volite klasične sarme, ove sa suvim grožđem ćete obožavati.
Potrebno je
- 600 g slatkog kupusa
- 60 g crnog luka
- 120 g pirinča
- biber
- so
- 60 g suvog grožđa
- limun
- sirće
- lovorov list
- ulje
Priprema
U slanoj ključaloj vodi sa dodatkom bibera, lovorovog lista, sirćeta i ulja blanširajte kupus. Ocedite i izvadite. U tiganju na ulju propržite sitno seckan luk, pa dodajte skuvan pirinač. Začinite. Zatim dodajte suvo grožđe natopljeno u vodi. Preko lista kupusa stavljajte pripremljenu smesu pa oblikujte sarmu. Ređajte i činiju pa sipajte vodu da ogrezne. Dodajte par kriški limuna pa kuvajte dok se pirinač ne skuva. Zapecite sarmu u zagrejanoj rerni. Služite toplo. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SVETOGORSKE POSNE SARME Recept bez mane, nećete da primetite da nedostaje meso
Držaće vas dugo sitim, a bićete oduševljeni ukusom.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
POSNE SARME OD PATLIDŽANA Ludački ukusne a ne goje, oduševiće vas na prvi griz
Drugačije, a posne sarme osvojiće vas od prvog zalogaja.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)