KADAIF Hrskavo kremasto zadovoljstvo za sva čula, donosimo vam originalni recept
Probajte i vi, i uverite se, zašto je ovo jedna od omiljenih poslastica u Turskoj.

Potrebno je
- 1 k kadaifa
- 1 kg oraha
- 750 g šećera
- 250 ml ulja
- 250 g suvog grožđa
- prstohvat soli
Priprema:
Pleh namažite sa jednom polovinom ulja, pa na dno pleha stavite rezance. Potom ih zalijte uljem, a zatim sipajte mlevene orahe sa suvim grožđem i šećer. Preko nadeva opet stavite rezance, pa nadev i tako ređajte rezance i nadev dok ne popunite pleh. Poslednji red bi trebalo da budu rezanci. Pitu prelijte ostatkom ulja, pa je isecite na komade. Pecite na 180 stepeni 20 minuta. Sipajte u šerpu 500 grama šećera s malo vode i kuvajte, pa kad sirup bude umereno gust prelijte ga preko pečene pite i vratite u još uvek zagrejanu rernu 10 minuta.
Možda vas zanima:

NEODOLJIVE TULUMBE Turski desert za sve svečane prilike, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI KUGLOF Sočni desert koji budi sva čula
Savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nesto slatko.

POSNI KOLAČ S JABUKAMA I MAKOM Fenomenalni desert za sve prilike
Pravi se lako, a pomera granice dobrog ukusa.

ZEBRA KOLAČ Priprema je jednostavna, a zbog izgleda će ga najviše obožavati deca
Pravi se lako, a osvaja ukusom.

SIPANA PITA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja nestane sa stola čim se postavi
Neodoljiva i mirisna, najbolje odmah stavite duplu meru.

PROJA SA SREMUŠEM Zasitna i sočna, najbolje služite uz šolju jogurta
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

POSNE SARMICE OD ZELJA Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca
Sočne i slasne, za savršen ručak.

VRANJANSKI PROPEĆ Jednostavna starinska pita sa sirom ukusa koji se pamti
Savršenog ukusa, pravićete stalno.

MEDENO SRCE NA VODI Kremasti kolač koji uspeva svima, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)