KADAIF Hrskavo kremasto zadovoljstvo za sva čula, donosimo vam originalni recept

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Probajte i vi, i uverite se, zašto je ovo jedna od omiljenih poslastica u Turskoj.

kadaif
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 k kadaifa
  • 1 kg oraha
  • 750 g šećera
  • 250 ml ulja
  • 250 g suvog grožđa
  • prstohvat soli

Priprema:
Pleh namažite sa jednom polovinom ulja, pa na dno pleha stavite rezance. Potom ih zalijte uljem, a zatim sipajte mlevene orahe sa suvim grožđem i šećer. Preko nadeva opet stavite rezance, pa nadev i tako ređajte rezance i nadev dok ne popunite pleh. Poslednji red bi trebalo da budu rezanci. Pitu prelijte ostatkom ulja, pa je isecite na komade. Pecite na 180 stepeni 20 minuta. Sipajte u šerpu 500 grama šećera s malo vode i kuvajte, pa kad sirup bude umereno gust prelijte ga preko pečene pite i vratite u još uvek zagrejanu rernu 10 minuta.

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading