UŠTIPCI OD MESA Delikates koji se ne odbija, za obrok koji se pamti

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasične uštipke, ove sa mlevenim mesom ćete da obožavate.

uštipci od mesa
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 g mlevenog belog mesa
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 1 jaje
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 1 šaka ovsenih pahuljica
  • 2 kašike paradajz pirea 
  • 4 kašike brašna
  • so, biber
  • na vrh kašike sode bikarbone

Priprema: 
Grašak skuvajte i ocedite. U činiju sipajte umućeno jaje, dodajte meso i dobro izmešajte. Dodajte skuvani grašak, narendanu šargarepu, iseckani luk i peršun. Zatim dodajte sve ostale sastojke i sve dobro izmešajte. Kašikom vadite uštipke i pržite na vrelom ulju, dok ne porumene s obe strane. Bon appetit!

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading