SOČNE KROFNE IZ RERNE Savršeno čokoladne i meke kao duša, ovakve do sada niste jeli
Neodoljive krofne oduševiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 20 g svežeg kvasca
- 3 kašike šećera
- 1/3 kašike soli
- 200 ml toplog mleka
- jedan vanilin šećer
- 2 žumanca
- 100 g otopljenog maslaca
Za punjenje
- čokoladni namaz
za premazivanje
- žumance
za posipanje
- šećer u prahu
Priprema:
Kvasac izmrvite u toplom mleku, pa dodajte kašičicu šećera. Ostavite da naraste. U jednu posudu stavute brašno, pa napravite malo udubljenje i dodajte narasli kvasac, šećere, žumance, so i postupno ulivajte tečni deo smese. Polako sve promešajte. Prvo mikserom mutit dok testo ne krene da se odvaja od posude. Zatim ga premesite na radnoj površini. Ostavite testo sat vremena da odmori. Nadošlo testo premesite, izvaljajte i isecite na 12 delova. Rukom oblikujte male kuglice pa ih, uz pomoć šprica sa nastavkom, napunite čokoladnim namazom. Prebacite na pleh obložen papirom za pečenje, pa svaku malo spljoštite, da dobijete oblik krofne. Zatim ih pokrijte i ostavite da odmaraju 40 minuta. Potom ih premažite žumancetom. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. dok ne porumene. Pečene krofne pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TESTENINA SA LIMUNOM Osvežavajući ručak za vrele, letnje dane po receptu bez mane
Kremasto jelo obožavaće cela porodica.
ZELENA PASTA Savršen spoj testenine, graška i šunke u jelu koje uspeva apsolutno svima
Kremasta i slasna, a zasitna.
PASTA SA 4 VRSTE SIRA Sočna i ukusna, a pravi se brzo i lako
Savršen spoj sira sa kačkavaljem u jelu koje se pamti.
PASTA IZ RERNE ZA KADA NEMATE VREMENA A 100 puta bolja od one klasične, prste da poližete
Sočna i punog ukusa, postaće vaše novo omiljeno jelo.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)