SOČNE KROFNE IZ RERNE Savršeno čokoladne i meke kao duša, ovakve do sada niste jeli
Neodoljive krofne oduševiće i one koji ne vole slatko.
![krofne](/data/images/2024-09-02/99229_shutterstock-2494627797_f.jpg?timestamp=1725228000)
Potrebno je
- 500 g brašna
- 20 g svežeg kvasca
- 3 kašike šećera
- 1/3 kašike soli
- 200 ml toplog mleka
- jedan vanilin šećer
- 2 žumanca
- 100 g otopljenog maslaca
Za punjenje
- čokoladni namaz
za premazivanje
- žumance
za posipanje
- šećer u prahu
Priprema:
Kvasac izmrvite u toplom mleku, pa dodajte kašičicu šećera. Ostavite da naraste. U jednu posudu stavute brašno, pa napravite malo udubljenje i dodajte narasli kvasac, šećere, žumance, so i postupno ulivajte tečni deo smese. Polako sve promešajte. Prvo mikserom mutit dok testo ne krene da se odvaja od posude. Zatim ga premesite na radnoj površini. Ostavite testo sat vremena da odmori. Nadošlo testo premesite, izvaljajte i isecite na 12 delova. Rukom oblikujte male kuglice pa ih, uz pomoć šprica sa nastavkom, napunite čokoladnim namazom. Prebacite na pleh obložen papirom za pečenje, pa svaku malo spljoštite, da dobijete oblik krofne. Zatim ih pokrijte i ostavite da odmaraju 40 minuta. Potom ih premažite žumancetom. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. dok ne porumene. Pečene krofne pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
![pasta sa 4 vrste sira](/data/images/2024-12-27/109928_pasta-1_f.jpg)
PASTA SA 4 VRSTE SIRA Sočna i ukusna, a pravi se brzo i lako
Savršen spoj sira sa kačkavaljem u jelu koje se pamti.
![feta pasta](/data/images/2024-10-08/102502_shutterstock-1929618185_f.jpg)
PASTA IZ RERNE ZA KADA NEMATE VREMENA A 100 puta bolja od one klasične, prste da poližete
Sočna i punog ukusa, postaće vaše novo omiljeno jelo.
![pasta s tunjevinom](/data/images/2024-09-03/99300_sa-tunjevinom_f.jpg)
POSNA PASTA S TUNJEVINOM Sočna i slasna, polizaćete i tanjir koliko je ukusno
Sočan spoj testenine sa tunom, za ručak koji se pamti.
![pasta sa tikvicama](/data/images/2024-08-30/98942_pasta-sa-tikvicama_f.jpg)
SARA JO ZNA RECEPT ZA NAJBOLJU PASTU Sočna i kremasta, imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Pevačica i bivša predstavnica Srbije na Evrosongu pre nekoliko godina je u jednoj emisiji podelila recept za ovo sočno jelo. S obzirom na to da je dobar deo života provela u Rimu, ne čudi što se opredelila baš za njihovu kuhinju. Svi koju su probali ovu neodoljivu pastu tvrde da bolju nisu jeli.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)