ORIGINALNI ITALIJANSKI RECEPT ZA TIRAMISU Kremasti desert koji se odlično slaže sa šoljicom kafe

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Sočni kolač sa kafom raspametiće sve koji ga budu probali.

tiramisu
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g mascarpone sira
  • 4 jaja
  • 80 g šećera u prahu
  • 250 g piškota
  • 2 dcl jake (slatke) kafe
  • 1 dcl ruma 
  • kakao u prahu

Priprema

Prvo odvojite žumanca od belanca. U jednoj posudi umutite žumanca sa šećerom i prstohvatom soli. Onda umešajte maskarpone pa mešajte kutlačom, sve dok smesa ne postane kompaktna. Zasebno umutite belanca u čvrst sneg.  Kutlačom lagano sjedinite obe smese. U jednoj posudi pomešajte kafu sa rumom. U smesu kratko umačite piškote pa ih ređajte u posudu. Zatim premažite kremom. Ponovite postupak još jednom. Pospite kolač kakaom. Ostavite u frižideru par sati da se prohladi. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading