ORIGINALNI ITALIJANSKI RECEPT ZA TIRAMISU Kremasti desert koji se odlično slaže sa šoljicom kafe
Sočni kolač sa kafom raspametiće sve koji ga budu probali.
Potrebno je
- 500 g mascarpone sira
- 4 jaja
- 80 g šećera u prahu
- 250 g piškota
- 2 dcl jake (slatke) kafe
- 1 dcl ruma
- kakao u prahu
Priprema
Prvo odvojite žumanca od belanca. U jednoj posudi umutite žumanca sa šećerom i prstohvatom soli. Onda umešajte maskarpone pa mešajte kutlačom, sve dok smesa ne postane kompaktna. Zasebno umutite belanca u čvrst sneg. Kutlačom lagano sjedinite obe smese. U jednoj posudi pomešajte kafu sa rumom. U smesu kratko umačite piškote pa ih ređajte u posudu. Zatim premažite kremom. Ponovite postupak još jednom. Pospite kolač kakaom. Ostavite u frižideru par sati da se prohladi. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TIRAMISU PO ORIGINALNOM ITALIJANSKOM RECEPTU Savršen spoj slatkiša i omiljenog napitka, za prave kafoljupce
Italijanski klasik savršeno se slaže sa šoljicom kafe.
BANANA TIRAMISU Italijanski klasik na drugačiji način, sočan i kremast
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa bananama ćete obožavati.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
NESKAFE KOLAČ Kremast i izdašan desert sa ukusom omiljenog napitka, za prave kafoljupce
Ako volite kafu i slatko, zašto ne biste oboje spojili u jedan desert?
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)