TIRAMISU U ČAŠI ZA PRAVO ZADOVOLJSTVO Gotov za 15 minuta, a idealan za iznenadne goste
Neodoljivi kolač na malo drugaliji način, za sve ljubitelje kafe.
Potrebno je
- duplo pakovanje piškota
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 500 g sira
- 200 ml domaće kafe
- 1 kašika šećera
- 40 g kakao praha
Priprema
Skuvajte kafu sa kašikom šećera pa ohladite. U jednoj posudi penasto umutite jaja pa im postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Onda kremu kuvajte na pari, dok se ne zgusne pa pustite da se ohladi. Sir dodajte prohlađenoj kremi pa sve dobro sjedinite. Piškote umačite u kafu pa ređajte u čaše. Preko njih sipajte kremu pa pospite kakao. Ponovite postupak još jednom. Ostavite čaše u frižideru par sati pa vadite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za sočni italijanski klasik
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
NAJLAKŠI RECEPT ZA TIRAMISU U ČAŠI Jednostavnije od ovoga ne može
Jednostavni italijanski slatkiš kao osmišljen za iznenadne goste.
TIRAMISU U ČAŠI Italijanski neodoljivi desert sa kafom, za savršen vikend
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj u čaši ćete obožavati.
TIRAMISU Italijanski klasik sa kafom za prave ljubitelje slatkiša i omiljenog napitka
Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)