TIRAMISU U ČAŠI ZA PRAVO ZADOVOLJSTVO Gotov za 15 minuta, a idealan za iznenadne goste
Neodoljivi kolač na malo drugaliji način, za sve ljubitelje kafe.
Potrebno je
- duplo pakovanje piškota
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 500 g sira
- 200 ml domaće kafe
- 1 kašika šećera
- 40 g kakao praha
Priprema
Skuvajte kafu sa kašikom šećera pa ohladite. U jednoj posudi penasto umutite jaja pa im postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Onda kremu kuvajte na pari, dok se ne zgusne pa pustite da se ohladi. Sir dodajte prohlađenoj kremi pa sve dobro sjedinite. Piškote umačite u kafu pa ređajte u čaše. Preko njih sipajte kremu pa pospite kakao. Ponovite postupak još jednom. Ostavite čaše u frižideru par sati pa vadite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TIRAMISU SA JAGODAMA Italijanski desert mekan kao pamuk, savršen uz šoljicu kafe
Čuveni italijanski desert sa piškotama i kafom možete da napravite sa različitim sastojcima.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
TIRAMISU PO ORIGINALNOM ITALIJANSKOM RECEPTU Savršen spoj slatkiša i omiljenog napitka, za prave kafoljupce
Italijanski klasik savršeno se slaže sa šoljicom kafe.
BANANA TIRAMISU Italijanski klasik na drugačiji način, sočan i kremast
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa bananama ćete obožavati.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)