BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.
Potrebno je
- 2 šargarepe
- 2 glavice luka
- 4 krompira
- glavica kupusa
- 2 cvekle, sve srednje veličine
- paradajz ili limun
- meso, 500 g junetine
- peršun
- crni biber u zrnu
- lovorov list
- so
Priprema
Kuvajte meso sa krompirom, sve dok ne krene da se raspada. Luk iseckajte na komade pa ga propržite u tiganju sa šargarepom, rendanom cveklom, paradajzom. Posolite, pobiberite i pošećerite. Meso izvadite i isecite na kockice. Odstranite kosti. Viljuškom izgnječite krompir pa vratite u bujon. Zatim, dodajte glavicu kupusa seckanu na rezance, listove lovora, zrna bibera i so. Kuvajte 20 minuta, pa dodajte propržen luk, šargarepu, cveklu, paradajz i nacedite pola limuna. Dodajte meso u smesu i kuvajte boršč još pola sata. Pospite sitno seckanim peršunom, pa umešajte kašiku kisele pavlake. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Ukus tradicije po originalnom sarajevskom receptu, za svaku svečanu trpezu
Aromatična čorba, u savršenom spoju povrća sa mesom.
RIBLJA ČORBA PO ORIGINALNOM KAFANSKOM RECEPTU Ovaj začin joj daje poseban šmek
Preukusna i sočna, pravićete stalno.
KUVANO JELO Čorba od koprive je lagana, zdrava i odlično će vas zasititi
Prilikom posluživanja u čorbu možete dodati malo kisele pavlake.
PATLIDŽAN SALATA SA SVETE GORE Sočno predjelo koje spaja Balkan i Mediteran, a idealno za dane strogog posta
Sočna i aromatična, za pravo uživanje.
MAFINI SA BUNDEVOM Sezonski desert za svaku svečanu priliku, mekan kao pamuk
U sočnom spoju sa bundevom, otopićete se od miline.
KROASAN TORTA Kremasta i izdašna, u neodoljivom spoju omiljenog deserta sa poslasticom
Fenomenalna poslastica ukrasiće svaki važni događaj.
KOLIKO SMETE DA ČUVATE JAJA U FRIŽIDERU? Sve preko ovog termina je opasno, možete da se zarazite salmonelom
Nepravilno skladištenje jaja može dovesti do trovanja infekcijom salmonela, pri čemu mogu da se jave dijareja, grčevi ili groznica.
SLANA KREKER TORTA PRAVI RAJ ZA NEPCA Slasna i sočna, a prva nestane sa trpeze
Uspeva svima, brzo se pravi, a ukrasiće svaku svečanu trpezu.
POTAŽ OD GRAŠKA KREPI ORGANIZAM U TRENU Kao izmišljen za jesen
Sočna čorba osvojiće vas od prvog zalogaja.
Komentari (0)