BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.
Potrebno je
- 2 šargarepe
- 2 glavice luka
- 4 krompira
- glavica kupusa
- 2 cvekle, sve srednje veličine
- paradajz ili limun
- meso, 500 g junetine
- peršun
- crni biber u zrnu
- lovorov list
- so
Priprema
Kuvajte meso sa krompirom, sve dok ne krene da se raspada. Luk iseckajte na komade pa ga propržite u tiganju sa šargarepom, rendanom cveklom, paradajzom. Posolite, pobiberite i pošećerite. Meso izvadite i isecite na kockice. Odstranite kosti. Viljuškom izgnječite krompir pa vratite u bujon. Zatim, dodajte glavicu kupusa seckanu na rezance, listove lovora, zrna bibera i so. Kuvajte 20 minuta, pa dodajte propržen luk, šargarepu, cveklu, paradajz i nacedite pola limuna. Dodajte meso u smesu i kuvajte boršč još pola sata. Pospite sitno seckanim peršunom, pa umešajte kašiku kisele pavlake. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PARADAJZ ČORBA PO KAFANSKOM RECEPTU Savršenog ukusa, a daće vam energije za ceo dan
Krepi organizam u trenu.
RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.
BEGOVA ČORBA PO STAROM BOSANSKOM RECEPTU Sipaćete tanjir više
Kraljica među čorbama, za sve svečane prilike.
SUPA SA KNEDLAMA PRAVI RAJ ZA NEPCA Napravite ovako i ispašće savršene, a šmek daje ovaj začin
Okrepiće vas u trenu, po receptu koji provereno uspeva.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)