BORŠČ Tradicionalno rusko jelo greje dušu i telo, ukućani će stajati u redu za još
Sočno i ukusno, sipaćete tanjir više.
Potrebno je
- 500 g junetine
- 500 g kupusa
- 2 šargarepe
- 2 kom zelena
- krompir srednje veličine
- cvekla srednje veličine
- veći crni luk
- 1 dcl soka od paradajza
- 2 supene kašike jabukovog sirćeta
- 1 kafena kašikica slatke mlevene paprike
- so
- biber
- pavlaka
Priprema
Cveklu pripremite dan ranije. Očistite je, pa je isecite na trake i kuvajte u blago posoljenoj vodi. Onda dodajte 2 supene kašike jabukovog sirćeta, i ostavite da prenoći. Usitnite meso na manje kocke pa dinstajte zajedno sa lukom, oko pola sata. Dodajte šargarepu, zelen na kockice i kupus sečen na trake. Kada meso omekša, dodajte krompir sečen na kocke, mlevenu papriku, so, biber i sok od paradajza. Kada je krompir skuvan dodajte cveklu i oko 2 dcl soka od kuvanja cvekle i sve krčkajte oko 10 min. Gotov boršč služite sa kiselom pavlakom.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)