BORŠČ Tradicionalno rusko jelo greje dušu i telo, ukućani će stajati u redu za još
Sočno i ukusno, sipaćete tanjir više.
Potrebno je
- 500 g junetine
- 500 g kupusa
- 2 šargarepe
- 2 kom zelena
- krompir srednje veličine
- cvekla srednje veličine
- veći crni luk
- 1 dcl soka od paradajza
- 2 supene kašike jabukovog sirćeta
- 1 kafena kašikica slatke mlevene paprike
- so
- biber
- pavlaka
Priprema
Cveklu pripremite dan ranije. Očistite je, pa je isecite na trake i kuvajte u blago posoljenoj vodi. Onda dodajte 2 supene kašike jabukovog sirćeta, i ostavite da prenoći. Usitnite meso na manje kocke pa dinstajte zajedno sa lukom, oko pola sata. Dodajte šargarepu, zelen na kockice i kupus sečen na trake. Kada meso omekša, dodajte krompir sečen na kocke, mlevenu papriku, so, biber i sok od paradajza. Kada je krompir skuvan dodajte cveklu i oko 2 dcl soka od kuvanja cvekle i sve krčkajte oko 10 min. Gotov boršč služite sa kiselom pavlakom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)