LEPINJA IZ RERNE Sa sočnim nadevom od sira, svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočna i slasna, idealna za doručak ili večeru.
Za testo
- 200 g brašna za hleb
- 1 jaje sobne temperature
- 80 ml toplog mleka
- 4g suvog kvasca
- 20 g šećera
- 3 g soli
- 30 g rastopljenog neslanog putera
Za nadev
- 2 krompira
- 3 prstohvata soli
- malo bibera u prahu
- 40 g mleka
- 140 g mocarela sira
Za preliv
- mleko
- 2 kašike rastopljenog neslanog putera
- peršun
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaje i mleko, dodajte kvasac i šećer pa ponovo umešajte. Zatim, dodajte brašno i so. Dobro promešajte pa rukom zamesite testo. Dodajte otopljeni puter. Podelite na dve loptice pa prekrijte plastičnom folijom i ostavite sat vremena. Krompire isecite na kriške pa ih skuvajte. Posolite i pobiberite, izgnječite kao za pire i nalijte mleko. Loptice prvo mesite rukama pa razvaljajte oklagijom. Jedno testo prebacite na pleh obložen pek papirom a drugo ostavite sa strane. Preko testa u plehu premažite pire, pospite rendanim sirom i poklopite drugim testom. Prekrijte sa plastičnom folijom pa ostavite tako najviše 20 minuta. Premažite mlekom pa odozgo napravite udubljenja. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Pečenu lepinju premažite otopljenim puterom pa pospite sitno seckanim peršunom. Bon appetit!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)