UŽIČKA KOMPLET LEPINJA UKUSNIJA OD ONE KLASIČNE Slasni delikates koji osvaja ukusom
Umesto da idete u Užice, možete sami da napravite kod svoje kuće. Ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, a pojede se u slast.
Potrebno je
- 4 lepinjice
- 4 jaja
- 8 kašika starog kajmaka
- 12 kašika pretopa od pečenja
Priprema
Isecite lepinje u krug tako da dobije "poklopčić", a u donjem da ostane udubljenje. Donje delove naređajte u pleh, pa u svako udubljenje dodajte po jedno jaje i dve kašike omekšalog kajmaka. Umutite to u lepinji, pa poklopite. Pecite 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Skinite poklopčiće i svaku lepinju zalijte sa po tri kašike zagrejanog pretopa od pečenja. Prijatno!
Možda vas zanima:
KOMPLET LEPINJA Doručak sa Zlatibora koji pomera granice dobrog ukusa
Savršenog ukusa, a bićete siti satima.
SLASNA UŽIČKA KOMPLET LEPINJA Napravi se lako, a pravi užitak za nepca
Savršena za doručak uz šolju jogurta.
NAPRAVITE SAMI KOMPLET LEPINJU Tajni recept za specijalitet sa Zlatibora
Najbolja komplet lepinja pravi se u zapadnoj Srbiji, tačnije u okolini Zlatara, Nove Varoši i Zlatibora
KOMPLET LEPINJA PO ORIGINALNOM UŽIČKOM RECEPTU Nikad slasnija
Sočna i slasna, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)