UŽIČKA KOMPLET LEPINJA UKUSNIJA OD ONE KLASIČNE Slasni delikates koji osvaja ukusom
Umesto da idete u Užice, možete sami da napravite kod svoje kuće. Ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, a pojede se u slast.
Potrebno je
- 4 lepinjice
- 4 jaja
- 8 kašika starog kajmaka
- 12 kašika pretopa od pečenja
Priprema
Isecite lepinje u krug tako da dobije "poklopčić", a u donjem da ostane udubljenje. Donje delove naređajte u pleh, pa u svako udubljenje dodajte po jedno jaje i dve kašike omekšalog kajmaka. Umutite to u lepinji, pa poklopite. Pecite 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Skinite poklopčiće i svaku lepinju zalijte sa po tri kašike zagrejanog pretopa od pečenja. Prijatno!
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)