UŽIČKA KOMPLET LEPINJA UKUSNIJA OD ONE KLASIČNE Slasni delikates koji osvaja ukusom
Umesto da idete u Užice, možete sami da napravite kod svoje kuće. Ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, a pojede se u slast.
Potrebno je
- 4 lepinjice
- 4 jaja
- 8 kašika starog kajmaka
- 12 kašika pretopa od pečenja
Priprema
Isecite lepinje u krug tako da dobije "poklopčić", a u donjem da ostane udubljenje. Donje delove naređajte u pleh, pa u svako udubljenje dodajte po jedno jaje i dve kašike omekšalog kajmaka. Umutite to u lepinji, pa poklopite. Pecite 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Skinite poklopčiće i svaku lepinju zalijte sa po tri kašike zagrejanog pretopa od pečenja. Prijatno!
Možda vas zanima:
KOMPLET LEPINJA Doručak sa Zlatibora koji pomera granice dobrog ukusa
Savršenog ukusa, a bićete siti satima.
SLASNA UŽIČKA KOMPLET LEPINJA Napravi se lako, a pravi užitak za nepca
Savršena za doručak uz šolju jogurta.
NAPRAVITE SAMI KOMPLET LEPINJU Tajni recept za specijalitet sa Zlatibora
Najbolja komplet lepinja pravi se u zapadnoj Srbiji, tačnije u okolini Zlatara, Nove Varoši i Zlatibora
KOMPLET LEPINJA PO ORIGINALNOM UŽIČKOM RECEPTU Nikad slasnija
Sočna i slasna, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)