TRILEĆE SA PISTAĆIMA Čuveni desert na moderan način, pravi se lako, a budi sva čula
Fenomenalni desert mekan kao duša, za prave sladokusce.
Potrebno je
- 6 jaja
- 150 g šećera
- vanilin šećer
- 150 g brašna
- ola vrećice praška za pecivo
- 500 ml slatke pavlake
- 800 ml mleka + 6 kašičica šećera
- kašičica kreme od pistaća + kašičica slatke pavlake
- 90 g usitnjenih pistaća
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca. Belanaca umutite u čvrsti sneg,pa dodajte 150 g šećera i vanilin šećer. Mutite sve dok se šećer ne otopi. Umešajte jedno po jedno žumance, pa mutite najmanjom brzinom. Zasebno pomešajte 150 g brašna i pola vrećice praška za pecivo, pa polako dodajte u smesu s jajima. Kad smesa bude prozračna izlijte u kalup. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohladite biskvit pa vadite iz pleha. Nalijte 500 ml slatke pavlake, pa vratite koru u pleh. Dodajte pavlaku i nalijte s 800 ml mleka koje ste pomešali sa šest kašičica šećera. Razmutite krem od pistaća sa malo mleka, pa namažite preko natopljenog biskvita. Dekorišite trileće s komadićima pistaća. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TRILEĆE Tradicionalni recept za kolač koji se topi u ustima, a uspeva svima
Sočan i mekan, najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNO TRILEĆE PO BAKA MIRINOM RECEPTU Uspeva i početnicima u kuhinji
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
BAKLAVA SA MLEKOM Sočna i slatka, po receptu koji se prenosi generacijama
Sočna baklava raspametiće i one izbirljive.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)