TRILEĆE SA PISTAĆIMA Čuveni desert na moderan način, pravi se lako, a budi sva čula
Fenomenalni desert mekan kao duša, za prave sladokusce.
Potrebno je
- 6 jaja
- 150 g šećera
- vanilin šećer
- 150 g brašna
- ola vrećice praška za pecivo
- 500 ml slatke pavlake
- 800 ml mleka + 6 kašičica šećera
- kašičica kreme od pistaća + kašičica slatke pavlake
- 90 g usitnjenih pistaća
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca. Belanaca umutite u čvrsti sneg,pa dodajte 150 g šećera i vanilin šećer. Mutite sve dok se šećer ne otopi. Umešajte jedno po jedno žumance, pa mutite najmanjom brzinom. Zasebno pomešajte 150 g brašna i pola vrećice praška za pecivo, pa polako dodajte u smesu s jajima. Kad smesa bude prozračna izlijte u kalup. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohladite biskvit pa vadite iz pleha. Nalijte 500 ml slatke pavlake, pa vratite koru u pleh. Dodajte pavlaku i nalijte s 800 ml mleka koje ste pomešali sa šest kašičica šećera. Razmutite krem od pistaća sa malo mleka, pa namažite preko natopljenog biskvita. Dekorišite trileće s komadićima pistaća. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TRILEĆE Donosimo vam originalni recept za najsočniji kolač sa mlekom
Kolač umočen u tri vrste mleka oboriće s nogu i one izbirljive.
TRILEĆE Sočan starinski desert gotov za 5 minuta, a ukusan kao da ste ga pravili satima
Fenomenalan kolač sa mlekom iz bakine kuhinje za sve prilike.
TRILEĆE Fenomenalan kolać kao osmišljen za uživanje, pravi raj za sladokusce
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
NAJBRŽE TRILEĆE Klasik bez premca za koji milion domaćica deli recept na mrežama
Gotovo za tren oka, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce
Sočni desert oduševiće sve ukućane.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
Komentari (0)