PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Sočni desert oduševiće sve ukućane.

pita sa šljivama
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g jabuka
  • 425 g šljiva, bez koštica
  • korica 1 limuna
  • 65 g mlevenih badema
  • 1 kašičica cimeta
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 6 listova gotovog testa
  • 40 ml obranog mleka
  • šećer u prahu

Priprema: 

Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj činiji pomešajte šljive, jabuke, limunovu koru, bademe, cimet i šećer. Sjedinite dobro. Kore premažite mlekom pa duž ivice nanesite fil, ostavljajući oko 10 cm sa svake strane. Presavijte pa ga zatvorite i premažite mlekom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Na kraju, pečenu pitu prelijte šećerom u prahu. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading