POSNA VASINA TORTA Čuvena poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom, a svi će tražiti dodatak
Neodoljiva poslastica sa orasima raspametiće goste i u posnoj varijanti.
Potrebno je
- 300 g posnog keksa
- 250 g oraha
- 250 g margarina
- 750 ml biljne slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu + 2 kašike
- 100 g čokolade za kuvanje
- 1 pomorandža
Priprema
U blender stavite keks i 120 g oraha, pa dobro izblendajte. U jednoj posudi pomešajte pola mlevenog keksa sa pola mlevenih oraha, pa dodajte pola margarina i 5 kašika biljne slatke pavlake. Smesu dobro sjedinite pa izlijte u kalup obložen papirom za pečenje. Zatim, dobro poravnajte. Ostatak slatke pavlake umutite sa šećerom . Zasebno sjedinite ostatak margarina sa 2 kašike šećera u prahu i otopljenom čokoladom. Potom sipajte sok od pomorande i rendanu koru zajedno sa polovinom umućene slatke pavlake. Sve sjedinite pa umešajte preostale orahe i keks. Sipajte preko keksa i poravnajte, pa nanesite slatku pavlaku. Dekorišite tortu ostatkom seckanih oraha. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi
Aromatična i preukusna, savršena za praznike.
TIRAMISU TORTA JOŠ BOLJA OD KOLAČA Kremasta i brza, polizaćete i tanjir
Savršena za prave kafoljupce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)