POSNA VASINA TORTA Čuvena poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom, a svi će tražiti dodatak

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Neodoljiva poslastica sa orasima raspametiće goste i u posnoj varijanti.

posna vasina torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g posnog keksa
  • 250 g oraha
  • 250 g margarina
  • 750 ml biljne slatke pavlake
  • 100 g šećera u prahu + 2 kašike
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 1 pomorandža

Priprema

U blender stavite keks i 120 g oraha, pa dobro izblendajte. U jednoj posudi pomešajte pola mlevenog keksa sa pola mlevenih oraha, pa dodajte pola margarina i 5 kašika biljne slatke pavlake. Smesu dobro sjedinite pa izlijte u kalup obložen papirom za pečenje. Zatim, dobro poravnajte. Ostatak slatke pavlake umutite sa šećerom . Zasebno sjedinite ostatak margarina sa 2 kašike šećera u prahu i otopljenom čokoladom. Potom sipajte sok od pomorande i rendanu koru zajedno sa polovinom umućene slatke pavlake. Sve sjedinite pa umešajte preostale orahe i keks. Sipajte preko keksa i poravnajte, pa nanesite slatku pavlaku. Dekorišite tortu ostatkom seckanih oraha. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading