STARINSKA ŠUSTER PITA Sve domaćice u Jugoslaviji su znale recept, jeftina i izdašna
Starinska poslastica sa džemom podsetiće vas na bakinu kuhinju i stara vremena.
Potrebno je
- 1 kesica suvog kvasca
- 1/4 l kisele vode
- 1 kašičica šećera
- 1 šolja ulja
- 150 g oraha
- 100 g maka
- 250 g šećera
- brašno po potrebi
- 150 g džema od kajsija
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac sa kašičicom šećera potopite u mlakoj vodi, pa ostavite da se aktivira. Dodajte šolju ulja i brašno pa umesite mekano i glatko testo. Testo podelite na 5 jednakih delova, pa svaki razvijte oklagijom. U pleh stavite prvu koru pa premažite džemom od kajsija. Pospite mlevenim orasima, makom i šećerom. Postupak ponovite za sve kore, osim poslednje. Zatim, pokrijte pitu i pustute oko pola sata, da nadođe. Pecite pola sata,tj. dok ne postane zlatnosmeđa, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Gotovu pitu premažite još jednim slojem džema pa pospite mlevenim orasima. Prijatno!
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)