OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.


Potrebno je
Za koru:
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 150 g oštrog brašna
- 50 g griza
- 1 vanilin šećer
- pola kesice praška za pecivo
Za preliv:
- 4 dl slatke pavlake
- 400 g kondenzovanog mleka
- 7 dl mleka
- Za glazuru:
- 700 g preliva od karamele
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite belance u čvrst sneg, pa postupno dodajte šećer. Umutite žumanca sa žicom za mućenje i navedene sastojke sipajte u dublji pleh (25 cmx30 cm) obložen masnim papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko 20 minuta. Pečenu koru malo ohladite, pa izvadite iz pleha, uklonite papir, te obe strane izbodite viljuškom. Na dno pleha sipajte slatku pavlaku te vratite koru i malo je pritisnute. Pomešajte kondenzovano mleko i obično mleko te prelijte koru. Ostavite oko 45 minuta. Zatim koru premažite karamelom i ostavite u frižideru preko noći. Kolač secite na kocke i dekorišite mlevenim pistaćima. Bon appetit!
Možda vas zanima:

BAKLAVA SA MLEKOM Sočna i slatka, po receptu koji se prenosi generacijama
Sočna baklava raspametiće i one izbirljive.

NEODOLJIVO TRILEĆE Recept za sve prilike ukusa koji priča priče, a nema ko vam neće tražiti još jedno parče
Fenomenalni kolač sa tri vrste mleka, za pravo uživanje.

TRILEĆE Kolač sa 3 vrste mleka po starom baba Jelinom receptu, prste da poližete
Fenomenalan desert uspeće svima, a ukusa koji priča priče.

TRILEĆE SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način koji će vas oboriti s nogu
Sočni kolač u savršenom spoju sa pistaćima, nema ko vam neće tražiti recept.

NAJČOKOLADNIJE ČOKOLADNE KOCKE Desert mekan kao duša koji uspeva i početnicima
Pravi se brzo i lako, a nema ko vam neće tražiti recept.

LEŠNIK PUSLICE Slatki zalogajčići od samo 3 sastojka, za prave sladokusce
Ako volite klasične puslice, ove sa lešnikom ćete obožavati.

ČOKOLADNA TORTA Raskošna poslastica za sve specijalne prilike, ukusa koji se pamti
Kremasta i neodoljiva, uzećete parče više.

KESTEN PIRE SA ŠLAGOM Kremasti desert savršen za posne dane, pravićete stalno
Fenomenalni desert topi se u ustima.

TORTA SA ZELENIM ČAJEM Kremasta poslastica koja budi sva čula, za pravo uživanje
Fenomenalna poslastica oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)