OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Potrebno je
Za koru:
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 150 g oštrog brašna
- 50 g griza
- 1 vanilin šećer
- pola kesice praška za pecivo
Za preliv:
- 4 dl slatke pavlake
- 400 g kondenzovanog mleka
- 7 dl mleka
- Za glazuru:
- 700 g preliva od karamele
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite belance u čvrst sneg, pa postupno dodajte šećer. Umutite žumanca sa žicom za mućenje i navedene sastojke sipajte u dublji pleh (25 cmx30 cm) obložen masnim papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko 20 minuta. Pečenu koru malo ohladite, pa izvadite iz pleha, uklonite papir, te obe strane izbodite viljuškom. Na dno pleha sipajte slatku pavlaku te vratite koru i malo je pritisnute. Pomešajte kondenzovano mleko i obično mleko te prelijte koru. Ostavite oko 45 minuta. Zatim koru premažite karamelom i ostavite u frižideru preko noći. Kolač secite na kocke i dekorišite mlevenim pistaćima. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
TRILEĆE Donosimo vam originalni recept za najsočniji kolač sa mlekom
Kolač umočen u tri vrste mleka oboriće s nogu i one izbirljive.
TRILEĆE Sočan starinski desert gotov za 5 minuta, a ukusan kao da ste ga pravili satima
Fenomenalan kolač sa mlekom iz bakine kuhinje za sve prilike.
TRILEĆE Fenomenalan kolać kao osmišljen za uživanje, pravi raj za sladokusce
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
NEPEČENA ČOKO MOKO TORTA Rajski zalogaji u poslastici kao osmišljenoj za tmurne dane
Fenomenalna torta pravi se brzo i lako, a osvojiće sve koji je budu probali.
VRHUNSKA POSLASTICA ZA HLADNE DANE Torta Grčka kraljica, za potpuno uživanje
Napravite ovu ukusnu tortu i oduševite sve
SAN SNOVA! Njeno visočanstvo torta Bela kraljica - najlepša poslastica na svetu
Savršen kolač za sve prilike
Komentari (0)