OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
ALO/Aleksandar Nalbantjan
Potrebno je
Za koru:
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 150 g oštrog brašna
- 50 g griza
- 1 vanilin šećer
- pola kesice praška za pecivo
Za preliv:
- 4 dl slatke pavlake
- 400 g kondenzovanog mleka
- 7 dl mleka
- Za glazuru:
- 700 g preliva od karamele
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite belance u čvrst sneg, pa postupno dodajte šećer. Umutite žumanca sa žicom za mućenje i navedene sastojke sipajte u dublji pleh (25 cmx30 cm) obložen masnim papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko 20 minuta. Pečenu koru malo ohladite, pa izvadite iz pleha, uklonite papir, te obe strane izbodite viljuškom. Na dno pleha sipajte slatku pavlaku te vratite koru i malo je pritisnute. Pomešajte kondenzovano mleko i obično mleko te prelijte koru. Ostavite oko 45 minuta. Zatim koru premažite karamelom i ostavite u frižideru preko noći. Kolač secite na kocke i dekorišite mlevenim pistaćima. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TRILEĆE Tradicionalni recept za kolač koji se topi u ustima, a uspeva svima
Sočan i mekan, najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNO TRILEĆE PO BAKA MIRINOM RECEPTU Uspeva i početnicima u kuhinji
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
BAKLAVA SA MLEKOM Sočna i slatka, po receptu koji se prenosi generacijama
Sočna baklava raspametiće i one izbirljive.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)