DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome

Izvor: Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.

domaće toblerone
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g posnog keksa
  • 100 g lešnika
  • 200 g margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • sok od 1 pomorandže

Priprema:
Keks izlomite na krupnije komade, dodajte iseckane lešnike, šećer i izmešajte. U šerpi istopite margarin i čokoladu na tihoj vatri i pomešajte sa smesom od keksa. Izmešajte, dodajte sok od pomorandže i opet promešajte. Po potrebi dodajte još malo keksa ili soka, jer smesa treba da bude gusta. U trouglasti kalup stavite providnu foliju da viri sa obe strane, pa sipajte dobijenu smesu. Preklopite folijom i dobro usitnite rukama. Ostavite da se prohladi, pa stavite u frižider da se stegne. Izvadite iz kalupa, isecite parčiće i poslužite.

@moja.trpeza OVSENA KAŠA SA BOBIČASTIM VOĆEM Doručak za dan pun energije #mojatrpeza #fypシ #fypシ゚viral #ovsenepahuljice #foryoupage #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading