DOMAĆE TOBLERONE Slatki kolačići koji oduševljavaju ukusom, a uspeće svima

Izvor: Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Gotove začas a nestaće sa stola odmah.

domaće toblerone
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g keksa
  • 100 g lešnika
  • 200 g margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • sok od 1 pomorandže

Priprema:
Keks izlomite na krupnije komade, dodajte iseckane lešnike, šećer i izmešajte. U šerpi istopite margarin i čokoladu na tihoj vatri i pomešajte sa smesom od keksa. Izmešajte, dodajte sok od pomorandže i opet promešajte. Po potrebi dodajte još malo keksa ili soka, jer smesa treba da bude gusta. U trouglasti kalup stavite providnu foliju da viri s obe strane, pa sipajte dobijenu smesu. Preklopite folijom i dobro utisnite rukama. Ostavite da se prohladi, pa stavite u frižider da se stegne. Izvadite iz kalupa, isecite parčiće i poslužite.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading