POSNA BANOFI PITA Nepečena poslastica sa bananama pomera granice dobrog ukusa
Ako ste ljubitelji voćnih slatkiša, ovu poslasticu ćete obožavati.
Za podlogu
- 150 g posnog keksa
- 75 g margarina
Još potrebno
- 75 g margarina
- 75 g šećera
- 400 g zaslađenog kokosovog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 zrele banane
- 300 ml biljne slatke pavlake
Dodatno
- 50 g čokolade za kuvanje
- 1 kašičica kakaoa u prahu
Priprema
Margarinom premažite kalup za tortu, pa ga obložite papirom za pečenje. Uzmite posni keks pa istopite margarin, pomešajte s keksom i sipajte u kalup. Onda poravnajte smesu i ostavite u frižideru 15 minuta. Ostatak margarina pomešajte sa šećerom i stavite na laganu vatru. Kad se rastope, promešajte i ulijte zaslađeno kokosovo mleko. Zatim kuvajte dva do tri minuta, dok se ne stisne i ne poprimi zlatnu boju. Sklonite sa šporeta i dodajte ekstrakt vanile. Potom, prelijte pripremljeni fil preko keksa i ostavite u frižideru bar sat vremena. Banane iseckajte na kriške i složite ih preko fila. Umutite biljnu slatku pavlaku pa premažite tortu. Vratite tortu u frižider. Prelijte pitu rastopljenom posnom čokoladom (čokoladom za kuvanje) ili kakaom. Servirajte hladno.Bon appetit!
POSNA BANOFI PITA Nepečena poslastica sa bananama pomera granice dobrog ukusa
Ako ste ljubitelji voćnih slatkiša, ovu poslasticu ćete obožavati.
NEODOLJIVE KIKIRIKI ŠTANGLICE Lako se prave, a smažu za tren oka, za savršen petak
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.
BUHTLE SA MAKOM Savršeno se slažu sa šoljom kafe, a bolje od onih iz pekare
Sa sočnim nadevom od maka, ukućani će stajati u redu za još.
POSNA MARKIZA TORTA Nepečena očaravajuća poslastica koja budi sva čula
Ako volite čokoladne poslastice, ovu tortu ćete obožavati.
CIMET KOCKE Brzi desert neodoljivog ukusa od samo 3 sastojka, kremastije niste jeli
Fenomenalan slatkiš osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)