TRILEĆE SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način koji će vas oboriti s nogu
Sočni kolač u savršenom spoju sa pistaćima, nema ko vam neće tražiti recept.
Sastojci:
- 6 jaja
- 150 g šećera
- vanilin šećer
- 150 g brašnap
- ola vrećice praška za pecivo
- 500 ml slatke pavlake
- 800 ml mleka + 6 kašičica šećera
- kašičica kreme od pistaća + kašičica slatke pavlake
- 90 g usitnjenih pistaća
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca odvojite od žumanca. Zatim belanca umutite u čvrst sneg, pa dodajte šećer i vanilin šećer. Mutite sve dok se šećer ne otopi. Umešajte postepeno žumanca, pa mutite najmanjom brzinom. Dodajte 150 g brašna i pola kesice praška za pecivo. Dodajte polako u smesu sa jajima, sve dok ne postane prozračna. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohladite biskvit pa izvadite iz pleha. Nalijte u pleh 500 ml slatke pavlake pa vratite koru. Preko stavite pavlaku pa zalijte sa 800 ml mleka pomešanog sa 6 kašičica šećera. Razmutite krem od pistaća sa malo mleka pa premažite preko biskvita. Dekorišite kolač sa komadićima pistaća. Prijatno!
Možda vas zanima:
TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
TRILEĆE Donosimo vam originalni recept za najsočniji kolač sa mlekom
Kolač umočen u tri vrste mleka oboriće s nogu i one izbirljive.
TRILEĆE Kremast i sočan kolač koji se topi u ustima, svi će vam tražiti recept
Savršen desert, pogodan i za prazničnu ili slavsku trpezu oduševiće sve goste, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KOKOS KOLAČ Sočan i sladak, vraća u dane letovanja, za pravo uživanje
Fenomenalan desert pomeriće granice dobrog ukusa.
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
Komentari (0)