TRILEĆE SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način koji će vas oboriti s nogu
Sočni kolač u savršenom spoju sa pistaćima, nema ko vam neće tražiti recept.
Sastojci:
- 6 jaja
- 150 g šećera
- vanilin šećer
- 150 g brašnap
- ola vrećice praška za pecivo
- 500 ml slatke pavlake
- 800 ml mleka + 6 kašičica šećera
- kašičica kreme od pistaća + kašičica slatke pavlake
- 90 g usitnjenih pistaća
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca odvojite od žumanca. Zatim belanca umutite u čvrst sneg, pa dodajte šećer i vanilin šećer. Mutite sve dok se šećer ne otopi. Umešajte postepeno žumanca, pa mutite najmanjom brzinom. Dodajte 150 g brašna i pola kesice praška za pecivo. Dodajte polako u smesu sa jajima, sve dok ne postane prozračna. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohladite biskvit pa izvadite iz pleha. Nalijte u pleh 500 ml slatke pavlake pa vratite koru. Preko stavite pavlaku pa zalijte sa 800 ml mleka pomešanog sa 6 kašičica šećera. Razmutite krem od pistaća sa malo mleka pa premažite preko biskvita. Dekorišite kolač sa komadićima pistaća. Prijatno!
Možda vas zanima:
TRILEĆE Tradicionalni recept za kolač koji se topi u ustima, a uspeva svima
Sočan i mekan, najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNO TRILEĆE PO BAKA MIRINOM RECEPTU Uspeva i početnicima u kuhinji
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
NEODOLJIVO TRILEĆE Recept za sve prilike ukusa koji priča priče, a nema ko vam neće tražiti još jedno parče
Fenomenalni kolač sa tri vrste mleka, za pravo uživanje.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)