KNEDLE SA ČOKOLADOM Garantujemo da će vam ovaj fantastičan slatkiš popraviti raspoloženje!
Mekane knedle punjene čokoladnim filom su poslastica koja se brzo razgrabi.
Sastojci:
Za testo:
500 g krompira
4 jajeta
2 kašike ulja
po potrebi brašno
Za fil:
200 g čokolade za kuvanje
100 g šećera
I još:
200 g prezli
50 g šećera
Priprema:
Krompir skuvati i izgnječiti kao pire. Dodati jaja, ulje, prstohvat soli i po potrebi brašna dodavati da se zamesi srednje meko testo. Razvući ga oklagijom i manjom čašom vaditi krugove. U svaki staviti po kocku čokolade i malo je posuti šećerom. Oblikovati knedlu. Kuvati ih u provreloj vodi. Kada isplivaju na površinu kuvati još 15 minuta. Vaditi rešetkastom kašikom cediti ih, uvaljati u mešavinu šećera i prezli.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)