PUDING KOLAČ Brzi desert sa pomorandžom koji se topi u ustima
Pravi zimski desert oduševiće sve sladokusce.
Potrebno je:
- 6 jaja
- 120 g šećera
- 120 g mlevenih oraha
- 120 g jakog brašna
- rendana kora jedne pomorandže
- 2 kesice pudinga od vanile
- 1/2 l mleka
- 5 kašika šećera
- 1 narandža
- 200 g margarina
- dve kesice šlaga i mleko
Priprema:
Umutite mikserom žumanca sa šećerom. Dodajte brašno, mlevene orahe, rendanu koru pomorandže (koju ste prethodno dobro oprali) i posebno umućen sneg od belanaca. Lagano izmešajte, sipajte masu u veći pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko pola sata. Kada se kora ohladi, isecite je na tri dela, pa pripremite fil. Skuvajte puding s mlekom, šećerom i rendanom korom pomorandže. Ostavite da se ohladi, pa dodajte margarin koji ste prethodno umutili sa sokom od pomorandže. Filujte kore i pokrijte celu tortu. Umutite dve kreme i filujte. Poslužite sledećeg dana, kada se kolač dobro stegne.
Možda vas zanima:
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)