PUDING KOLAČ Brzi desert sa pomorandžom koji se topi u ustima

Izvor: Ivana Pavlović

16:15

Slatki kutak 0

Pravi zimski desert oduševiće sve sladokusce.

puding kolač
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 6 jaja
  • 120 g šećera
  • 120 g mlevenih oraha
  • 120 g jakog brašna
  • rendana kora jedne pomorandže
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 1/2 l mleka
  •  5 kašika šećera
  • 1 narandža
  • 200 g margarina
  • dve kesice šlaga i mleko

Priprema:
Umutite mikserom žumanca sa šećerom. Dodajte brašno, mlevene orahe, rendanu koru pomorandže (koju ste prethodno dobro oprali) i posebno umućen sneg od belanaca. Lagano izmešajte, sipajte masu u veći pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko pola sata. Kada se kora ohladi, isecite je na tri dela, pa pripremite fil. Skuvajte puding s mlekom, šećerom i rendanom korom pomorandže. Ostavite da se ohladi, pa dodajte margarin koji ste prethodno umutili sa sokom od pomorandže. Filujte kore i pokrijte celu tortu. Umutite dve kreme i filujte. Poslužite sledećeg dana, kada se kolač dobro stegne.

Komentari (0)