POSNO MEDENO SRCE Topi se u ustima, a savršena je zamena za mrsne kolače
Posno medeno srce je savršena zamena za mrsne kolače.
Posno medeno srce se lako i brzo priprema, a savršena je zamena za mrsne kolače.
Sastojci:
- 1,5 šolja kisele vode
- 1,5 šolja šećera
- 3 kašike džema od kajsija ili šljiva
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašika meda
- 3 kašike kakaoa
- 2,5 šolje brašna
Za premazivanje:
- 3-4 kašike džema od kajsija ili šljiva
- 100 g posne čokolade
- 3-4 kašike ulja
Priprema:
U vanglu sipati 1,5 šolju kisele vode, pola čaše ulja, 1,5 šolju šećera, tri kašike džema, tri kašike kakaoa, jednu kašiku meda, prašak za pecivo i vanil šećer. To promešati, sjediniti i izliti u pleh podmazan i pobrašnjen. Peći na temperaturi od 200 stepeni oko 20 minuta. Gotov kolač premazati sa džemom. Na ulju istopiti cokoladu i preliti kolač glazurom. Ostaviti da se ohladi i čokolada stegne.
Bonus video:
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)