LIMUN KEKS Sočni kiselkasto slatki spoj u desertu koji se ne odbija

Izvor: Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Aromatični kolač idealan je za sve prilike.

limun kolač
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 1 jaje
  • 50 g šećera (2 kašike)
  • prstohvat soli
  • 20 g gustina (1 kašika)
  • kora jednog limuna
  • sok od pola limuna
  • 200 ml mleka (1 čaša)
  • 25 g putera (1,5 kašike)

I još:

  • 3 jajeta
  • 150 g šećera (3/4 šolje)
  • 10 g vanilin šećera (1,5 kašičice)
  • 50 g kisele pavlake (2 kašike)
  • 150 ml ulja (3/4 šolje)
  • sok od pola limuna
  • 250 g brašna
  • 15 praška za pecivo (2 kašičice)
  • pečeni bademi
  • šećer u prahu za posipanje

 

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite jaja sa šećerom, malo soli i gustina, sipajte 200 ml mleka i promešajte. Izrendajte koru jednog limuna pa dodajte limunov sok i opet promešajte. Uz neprestano mešanje kuvajte na srednjoj vatri. Kad se zgusne pa umešajte kockice putera, dok se ne otope. Skinite sa strane pa pokrijte providnom folijom. Zasebno umutite jaja, šećere i so. Dodajte ulje pa mutite i dalje. Dodajte kiselu pavlaku pa mutite još malo. Ocedite sok od ostatka limuna pa još malo mešajte. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu pa poravnajte. Prvu smesu sipajte u kesu zamrzivača sa odsečenim vrhom. Sipajte preko površine kolača pa naređajte bademe. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kolač pospite šećerom u prahu.

Sastojci: • 1 kg oslića • 200 g pšeničnog brašna • 1 kašika vegete • 1 kašika soli Priprema: Oslić isecite na komade, očistite ga i uvaljajte u mešavinu brašna, soli i vegete. Komade zatim poređajte u fritezu na vruć vazduh i pecite 20 minuta na 200°C. Gotov oslić poslužite uz osvežavajuću krompir salatu za savršen obrok! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foruyou #foryoupage #foryoupage❤️❤️ #oslic ♬ Food Funk10431 - SonicMusic

Komentari (0)