JAPANSKI ČIZKEJK Vazdušasti kolač mekan kao pamuk, ukusa koji priča priče

Izvor: Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Treba vam samo 3 sastojka, a nema ko vam neće tražiti recept.

japanski čizkejk
Shutterstock

Potrebno je

Možda vas zanima:

  • 3 jaja
  • 120 g bele čokolade
  • 120 g kremastog sira 

Priprema:

Rernu zagrejte na 170 stepeni. Otopite čokoladu na pari. Žumanca odvojite od belanaca, pa umutite belanca u čvrst sneg.  U otopljenu čokoladu umešajte kremasti sir i žumanca, pa polako dodajte umućena belanca. Pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Nakon 15 minuta smanjite na 160 stepeni, pa pecite još 15 minuta. Ohladite kolač pa pospite šećerom u prahu. 

Komentari (0)