ROLAT S BANANOM Desert bez premca po receptu bez mane, pravićete stalno
Neodoljiv i sočan desert, za pravo uživanje.
Potrebno je:
- 400 g kesten pirea
- 100 g mlevenih oraha
- 200 g mlevenog keksa
- 150 g putera
- 100 g šećera
- 5 kašika vode
- 1 vanili šećer
- 3 kašike kakaoa
- 2 banane
- rendana čokolada ili mrvice za posipanje
Priprema:
Stavite šećer i vodu da provre, pa dodajte kesten pire. Sklonite sa vatre, umutite mikserom. Dodajte orahe, keks, kakao i istopljen puter. Sve dobro izmešajte. Rasporedite smesu kao koru debljine prsta na tacnu. Na kraj stavite banane jednu ispod druge i napravite rolat. Pospite ga rendanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama i stavite u frižider da se stegne. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TIRAMISU ROLAT SA CIMETOM Može i dete da ga napravi, a tera vodu na usta
Savršen spoj ukusa kafe i cimeta, bićete oduševljeni.
ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji
Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Isti kao onaj bakin, mekan i mirisan
Najbolje služite uz čaj ili šoljicu kafe.
MERINGE ROLAT SA MALINAMA Kad ga jednom probate zaboravićete na poslastičarnicu
Kremast i lagan, savršen za slavu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)