POSNE KROFNE Ni malo ne zaostaju za originalom, a mekane kao duša

Izvor: Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Sočne i slatke, bićete oduševljeni.

krofne sa džemom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1/2 kg brašna
  • 40 g kvasca
  • 2,5 dl mlake vode
  • 2 kašike kristal šećera
  • 50 g posnog margarina
  • šećer u prahu za posipanje
  • 2 kesice vanilinog šećera

Priprema

Izmrvite kvasac u malo tople vode, dodajte kašičicu šećera i razmutite. Pospite kašičicom brašna pa ostavite pokriveno 10 minuta da se kvasac "aktivira". Dodajte šećere, margarin pa vodu. Na kraju umešajte brašno pa zamesite. Zatim, ostavite da nadođe pola sata. Razvucite testo pa vadite čašom. Onda još malo rastanjite pa ostavite da nadođe još 10 ak minuta. U tiganju sa zagrejanim uljem, pržite krofnice, jednu po jednu, sve dok ne porumene, sa obe strane. Ređajte na ubrus da se ocede od viška masnoće. Prohlađene krofne pospite šećerom u prahu. Prijatno!

@moja.trpeza Ðumbirov čaj- prirodni eliksir zdravlja Sastojci: • 1 limun • 1 narandža • Đumbir (po ukusu) Priprema: Oljuštite limun, narandžu i đumbir, pa ih iseckajte na sitne komade. Sve stavite u blender i dobro sjedinite. Dobijenu smesu sipajte u posudu i stavite u zamrzivač da se stegne #mojatrpeza #trpeza #fyp #viral #viraltiktok #fypシ゚ ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading