POSNE KROFNE Ni malo ne zaostaju za originalom, a mekane kao duša
Sočne i slatke, bićete oduševljeni.

Potrebno je:
- 1/2 kg brašna
- 40 g kvasca
- 2,5 dl mlake vode
- 2 kašike kristal šećera
- 50 g posnog margarina
- šećer u prahu za posipanje
- 2 kesice vanilinog šećera
Priprema
Izmrvite kvasac u malo tople vode, dodajte kašičicu šećera i razmutite. Pospite kašičicom brašna pa ostavite pokriveno 10 minuta da se kvasac "aktivira". Dodajte šećere, margarin pa vodu. Na kraju umešajte brašno pa zamesite. Zatim, ostavite da nadođe pola sata. Razvucite testo pa vadite čašom. Onda još malo rastanjite pa ostavite da nadođe još 10 ak minuta. U tiganju sa zagrejanim uljem, pržite krofnice, jednu po jednu, sve dok ne porumene, sa obe strane. Ređajte na ubrus da se ocede od viška masnoće. Prohlađene krofne pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:

POSNE KROFNE Mekane kao pamuk, a sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Neodoljive i mekane kao duša, najbolje stavite duplu meru.

POSNE KROFNE Mekane, vazdušaste i slasne, savršene uz šolju kafe ili čaja
Mirisne i neodoljive, a prave se lako.

POSNE KROFNE Nimalo ne zaostaju za originalom, a mekane kao pamuk
Najbolje služite uz šolju kafe.

KROFNE SA JABUKAMA Slatko pecivo koje pomera granice dobrog ukusa, a super ide uz čaj
Slatke i drugačije, bićete oduševljeni ukusom.

DOMAĆI SLADOLED S KAFOM Savršeno rashlađuje u vrelim letnjim danima
I rashlađuje i sladi u isto vreme.

NEODOLJIVI MAFINI SA BELOM ČOKOLADOM Gotovi dok pristavite kafu, a i dupla mera će biti malo
Savršeni za iznenadne goste.

PUŽIĆI SA MAKOM Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru, eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Savršeni za doručak ili užinu uz šoljicu kafe.

ČOKOLADNI KUGLOF Sve se pomeša i peče, a ukusan kao da ste se trudili satima
Mirisan i sočan, uzećete parče više.

KROFNE SA ORASIMA PO STAROM BAKINOM RECEPTU Vazdušaste, mekane i tope se u ustima
Mirisne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.
Komentari (0)