POSNE KROFNE Ni malo ne zaostaju za originalom, a mekane kao duša
Sočne i slatke, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 1/2 kg brašna
- 40 g kvasca
- 2,5 dl mlake vode
- 2 kašike kristal šećera
- 50 g posnog margarina
- šećer u prahu za posipanje
- 2 kesice vanilinog šećera
Priprema
Izmrvite kvasac u malo tople vode, dodajte kašičicu šećera i razmutite. Pospite kašičicom brašna pa ostavite pokriveno 10 minuta da se kvasac "aktivira". Dodajte šećere, margarin pa vodu. Na kraju umešajte brašno pa zamesite. Zatim, ostavite da nadođe pola sata. Razvucite testo pa vadite čašom. Onda još malo rastanjite pa ostavite da nadođe još 10 ak minuta. U tiganju sa zagrejanim uljem, pržite krofnice, jednu po jednu, sve dok ne porumene, sa obe strane. Ređajte na ubrus da se ocede od viška masnoće. Prohlađene krofne pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNE KROFNE Mekane kao pamuk, a sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Neodoljive i mekane kao duša, najbolje stavite duplu meru.
POSNE KROFNE MILUJU NEPCA A savršeno idu uz šoljicu kafe
Samo dodajte nadev po želji.
POSNE KROFNE MILUJU NEPCA Vazdušaste i sočne, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Mirisne i savršene, i dupla mera će biti malo.
POSNE KROFNE Mekane, vazdušaste i slasne, savršene uz šolju kafe ili čaja
Mirisne i neodoljive, a prave se lako.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)