POSNE PRINCES KROFNE Ni malo ne zaostaju za originalom, po starom teta Mirinom receptu
Neodoljive i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.
![posne princes krofne](/data/images/2024-12-06/108107_shutterstock-2273808655-1_f.jpg?timestamp=1733439600)
Potrebno je
Za korpice:
- 200 ml vode
- 100 ml ulja
- 180 g brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 4 banane
Za fil:
- 50 g pudina od vanile
- 250 ml sojinog mleka
- 75 g margarina
Priprema:
Šerpicu sa vodom stavite na ringlu i pustite da proključa. Onda dodajte brašno, prašak za pecivo i mešajte na ringli dok se sastojci ne sjedine. Zatim prespite smesu u drugu posudu, pa dodajte ispasiranu bananu. Mikserom sjedinite sastojke. Preručite u pleh obložen papirom za pečenje i rasporedite smesu. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Skuvajte mleko sa pudingom od vanile, pa kada se prohladi, dodajte margarin. Pripremljenom smesom filujte krofnice.
Možda vas zanima:
![princes krofne](/data/images/2022-06-22/30764_shutterstock-1848543619_f.jpg)
POSNE PRINCES KROFNE Ni malo ne zaostaju za onim mrsnim, recept je proveren a ukus savršen
Ove princes krofne možete da jedete i u dane posta.
![princes krofne](/data/images/2024-07-12/93847_shutterstock-1093354934_f.jpg)
DOMAĆE PRINCES KROFNE Baka Ivanka nam je dala najbolji recept, ovako kremaste i mekane do sada niste jeli
Pogodne za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
![profiterole](/data/images/2024-10-09/102577_shutterstock-1962893545_f.jpg)
PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.
![princes krofne](/data/images/2024-09-13/100352_princes-krofne-1_f.jpg)
DOMAĆE PRINCES KROFNE Po starom baka Desinom receptu, biće vazdušaste i mekane kao duša
Idealne za sve svečane prilike, ali i slavsku trpezu.
![torta](/data/images/2023-07-12/59041_703585-234715-untitled22-ls-f_f.jpg)
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
![medovik torta](/data/images/2024-10-03/102107_medovik-1_f.jpg)
RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
![puf puf krofne](/data/images/2025-01-08/110706_puf-puf-krofne_f.jpg)
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
![Printscreen/Youtube](/data/images/2025-01-23/112018_kadaif_f.jpg)
![kolač](/data/images/2025-01-23/111989_605397-kolac-sa-orasima-i-belom-cokoladom-f_f.jpg)
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
Komentari (0)