POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja osvaja na prvi zalogaj, za savršen dan
Ako volite štrudlu, ovu sa orasima ćete obožavati.
Potrebno je:
- 600 g brašna
- 200 ml mlake vode
- 15 g svežeg kvasca
- 2 supene kašike kristal-šećera
- 150 ml ulja
Fil:
- 200 g mlevenih oraha
- 2 kesice vanilin šećera
- 3 supene kašike kristal-šećera
- 1 dl vrele vode
Za premaz:
- 3 supene kašike kristal-šećera
- 50 ml vode
- šećer u prahu (po želji)
Priprema:
U mlaku vodu sipajte kvasac pa dodajte šećer i sve promešajte. Pustite da se kvasac aktivira. Prosejano brašno sipajte u vanglu pa dodajte kvasac i ulje i zamesite glatko testo. Zatim ga podelite na 2 dela pa jufke odvojite u posebne posude. Ostavite na toplom da naraste. Pomešajte mlevene orahe sa šećerima pa dodajte vodu. Promešajte dobro. Na pobrašnjenoj radnoj površini rastanjite testo oklagijom na debljinu 3 mm. Nanesite fil pa ga ravnomerno premažite i urolajte. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite sve dok ne porumene. Šećer ušpinujte sa vodom pa premažite pečene štrudle. Ostavite 10 ak minuta u rerni pa secite, pospite šećerom u prahu i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA MAMI NA ZALOGAJ VIŠE Zbog nje komšije same dolaze
Mekana i sočna, prste da poližete.
ŠTRUDLA SA ORASIMA MIRIŠE NA LJUBAV Mekana kao duša i sočna, nema joj ravne
Super ide uz čaj ili kafu.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna i sočna, nestaće pola pleha dok trepnete!
Nema ko vam neće tražiti recept.
POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Baš kao ona iz bakine kuhinje, i dupla mera će biti malo!
Mirisna i mekana kao duša, nema ko će joj odoleti.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)