ŠTRUDLE SA MAKOM I VIŠNJAMA Posne na vodi a sočne i neodoljive, pravi raj za sladokusce
Zasladiće vam dušu i telo.
Potrebno je
- 3-5 gotovih kora za pitu
- 400 g mlevenog maka
- 200 g višanja
- 1 kesica vanilin šećera
- 300 g šećera
- voda po potrebi
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte šećer i vanilin šećer, mak pa dodajte vodu. Izmešajte sve, treba da dobijete smesu kao za palačinke. Stavite na ringlu pa čim provri, sklonite. Pleh obložite papirom za pečenje. Raširite kore pa ih premažite jedan kraj pripremljenim filom, pa pospite višnjama. Umotajte u oblik štrudle pa poređajte u pleh. Pecite štrudle u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumene. Prohlađene štrudle sa makom i višnjama pospite šećerom u prahu. Prijatno!
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)