ŠTRUDLE SA MAKOM I VIŠNJAMA Posne na vodi a sočne i neodoljive, pravi raj za sladokusce

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Zasladiće vam dušu i telo.

posna štrudla sa makom i višnjama
Shutterstock

Potrebno je

  • 3-5 gotovih kora za pitu
  • 400 g mlevenog maka
  • 200 g višanja
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 300 g šećera
  • voda po potrebi
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte šećer i vanilin šećer, mak pa dodajte vodu. Izmešajte sve, treba da dobijete smesu kao za palačinke. Stavite na ringlu pa čim provri, sklonite. Pleh obložite papirom za pečenje. Raširite kore pa ih premažite jedan kraj pripremljenim filom, pa pospite višnjama. Umotajte u oblik štrudle pa poređajte u pleh. Pecite štrudle u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumene. Prohlađene štrudle sa makom i višnjama pospite šećerom u prahu. Prijatno!

 

Komentari (0)

Loading