ŠTRUDLE SA MAKOM I VIŠNJAMA Posne na vodi a sočne i neodoljive, pravi raj za sladokusce
Zasladiće vam dušu i telo.
Potrebno je
- 3-5 gotovih kora za pitu
- 400 g mlevenog maka
- 200 g višanja
- 1 kesica vanilin šećera
- 300 g šećera
- voda po potrebi
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte šećer i vanilin šećer, mak pa dodajte vodu. Izmešajte sve, treba da dobijete smesu kao za palačinke. Stavite na ringlu pa čim provri, sklonite. Pleh obložite papirom za pečenje. Raširite kore pa ih premažite jedan kraj pripremljenim filom, pa pospite višnjama. Umotajte u oblik štrudle pa poređajte u pleh. Pecite štrudle u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumene. Prohlađene štrudle sa makom i višnjama pospite šećerom u prahu. Prijatno!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)