DOMAĆE RUM PLOČICE Mekane i slatke, a nimalo ne zaostaju za originalom
Fenomenalne i slatke, a nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 300 g oguljenih krompira
- 100 g putera ili margarina
- 100 g čokolade za kuvanje
- 1 kašika kakao praha
- 160 g šećera u prahu
- 300 g mlevenog keksa
- 5-6 kašika ruma
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Priprema:
Ogulite krompir pa ga narežite na komade jednake veličine. Zatim prelijte vodom i kuvajte oko 15 minuta. Skuvan krompir procedite pa napravite pire, da ne bude grudvica. Dodajte otopljenu čokoladu i izrezan margarin. Otopite pa umešajte kakao. šećere, mleveni keks i rum. Dobro sjedinite pa izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Zatim prohladite. Otopite ulje sa čokoladom na pari. Glazuru sipajte preko smese. Zatim prohladite na sobnoj temperaturi pa sat vremena u frižideru. Secite pločice na parčiće pa služite.
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
OTKRIVAMO TAJNU SAVRŠENOG KREM BRULEA Desert koji prkosi vremenu i trendovima
Desert koji mami i mirisom i izgledom.
TRADICIONALNI RECEPT ZA KADAIF Baršunasti slatkiš sa orasima savršenog ukusa
Neodoljivi desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
NEPEČENI KOLAČ SA KAFOM OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ A može i dete da ga napravi
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)