SLATKI KOLAČ SA KAFOM Neodoljivi desert koji se topi u ustima, u spoju sa omiljenim napitkom

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Ako volite slatkiše, ovaj sa kafom ćete obožavati.

kolač sa kafom
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 2 jajeta
  • 20 ravnih kašika braon šećera
  • 1 dl ulja
  • 1,5 dl mleka
  • 10 kašika mekog brašna
  • 10 kašika oštrog brašna
  • 1 kašika kakaa
  • 1 kašika kafe
  • 1 kesica praška za pecivo

Za fil:

  • 25 kašika ravnih braon šećera
  • 10 kašika vode
  • 50 g čokolade
  • 200 g margarina
  • 100 g mlevenih lešnika
  • 100 g mlevenog keksa
  • 1 kašikica kafe

Za glazuru:.

  • 100 g čokolade
  • 1,5 dl slatke pavlake

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja i šećer pa mutite sve dok se ne otopi. Zatim dodajte i druge sastojke pa promešajte. U zasebnoj posudi pomešajte oba brašna, kakao, kafu i prašak za pecivo. Sve sjedinite i izmešajte na najmanjoj brzini mikserom. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu pa poravnajte. Pecite pola sata pa čačkaliicom proverite da li je kolač pečen. Zatim izvadite iz rerne i pustite da se piškota prohladi. Skinite papir za pečenje pa piškotu vratite nazad u tepsiju.Fil: Za fil prokuvajte šećer vodu, margarin, kafu i čokoladu, u maloj šerpi. Potom skinite sa vatre pa dodajte keks i lešnike. Promešajte dobro pa istresite na pečenu piškotu i izravnajte.Nakon što se prohladi prelijte čokoladnom glazurom.napravljenom od čokolade i slatke pavlake.Ostavite kolač da se prohladi pa secite na kocke.Prijatno! 

@moja.trpeza Da li ste znali za ovaj trik? Povrće na pari bez aparata! Sve što je potrebno da uradite je sledeće: U Šerpu sipajte čašu vode, stavite tri kašike unakrst koje će vam držati tanjir kako bi se povrće kuvalo na pari. Kada voda proključa, poklopite šerpu dinstajte povrće dok ne postigne željenu mekoću. #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #viral #fyp #recipe #viraltiktok ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading