ŠTRUDLA SA ROGAČEM Mirisna poslastica po starom teta Slavicinom receptu, ovakvu niste jeli
Fenomenalna poslastica u slatkom spoju sa rogačem.
Potrebno je:
- 0,5 l toplog mleka
- 40 g svežeg kvasca
- 3 kašike šećera
- 1 kašika soli
- 100 g maslaca
- 1 jaje
- oko kg brašna
- 250 g mlevenog rogača
- 0, 5 l vrelog mleka
- 300 g šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U mlakom mleku otopite kvasac sa šećerom i 2 kašike brašna. Zatim ostavite da krene da radi. U jednoj posudi umutite jaja, maslac, kašiku soli i malo brašna. Umešajte nadošli kvasac. Zatim umešajte brašno se ne zamesi testo koje se odvaja od zidova posude u kojoj se mesi testo. Pustite testo da odmori oko pola sata pa ga ponovo premesite i podelite na 2 jufke. Pustite da odmori oko 10 minuta. Testo rasklagijajte na pravougaonik sirine pleha. Treba da bude što duže i tanje. Za to vreme pripremajte fil. U jednoj posudi pomešajte rogač i šećer. Promešajte pa prelijte vrelim mlekom, sve dok se šećer ne otopi. Po razvučenom testu rasporedite fil. Dobro zamotajte pa uvijte štrudlu. Prebacite štrudle u pleh obložen pek papirom pa ostavite 20 minuta. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Zamiriše cela kuća dok se peče.
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Ista kao ona iz bakine kuhinje
Mekana i mirisna, nema ko će joj odoleti.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM KAO IZ BAKINE KUHINJE Miris se širi kućom dok se peče
Mekana poslastica super ide uz šolju kafe.
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Uz šoljicu kafe, za jutro koje se pamti
Zamirisaće cela kuća.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)