ŠTRUDLA SA ROGAČEM Mirisna poslastica po starom teta Slavicinom receptu, ovakvu niste jeli
Fenomenalna poslastica u slatkom spoju sa rogačem.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za savršen početak dana
Mirisna poslastica osvojiće vas od prvog zalogaja.

BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi nostallgiju na dane detinjstva
Sočna i ukusna, bićete oduševljeni ukusom.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Mekana i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.
- 0,5 l toplog mleka
- 40 g svežeg kvasca
- 3 kašike šećera
- 1 kašika soli
- 100 g maslaca
- 1 jaje
- oko kg brašna
- 250 g mlevenog rogača
- 0, 5 l vrelog mleka
- 300 g šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U mlakom mleku otopite kvasac sa šećerom i 2 kašike brašna. Zatim ostavite da krene da radi. U jednoj posudi umutite jaja, maslac, kašiku soli i malo brašna. Umešajte nadošli kvasac. Zatim umešajte brašno se ne zamesi testo koje se odvaja od zidova posude u kojoj se mesi testo. Pustite testo da odmori oko pola sata pa ga ponovo premesite i podelite na 2 jufke. Pustite da odmori oko 10 minuta. Testo rasklagijajte na pravougaonik sirine pleha. Treba da bude što duže i tanje. Za to vreme pripremajte fil. U jednoj posudi pomešajte rogač i šećer. Promešajte pa prelijte vrelim mlekom, sve dok se šećer ne otopi. Po razvučenom testu rasporedite fil. Dobro zamotajte pa uvijte štrudlu. Prebacite štrudle u pleh obložen pek papirom pa ostavite 20 minuta. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

DIJETALNO -POSNI PUDING Čokoladno savršenstvo koje će da vam ulepša radnu nedelju
Gotov za tili čas, a topi se u ustima.

NEODOLJIVA TORTICA OD LIMUNA Uživajte u mirisu koji će ispuniti vaš dom
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa za pamćenje.

NEODOLJIVE ČOKO KOCKE Posni kolač mekan kao duša, a uspeva i početnicima
Slatke i kremaste, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)