ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju na dane detinjstva, iz bakine kuhinje

Ivana Pavlović

19:30

Slatki kutak 0

Kolač kao osmišljen za slavsku trpezu, po receptu bez mane.

šampita
Shutterstock

Potrebno je:

  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 6 kašika brašna
  • pola kesice praška za pecivo

Za fil:

  • 6 belanaca
  • 12 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 ml vode
  • sok od 1 limuna

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećerai. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok smesa ne postane zlatno žuta. Izvadite iz rerne pa ostavite da se prohladi. Belanca umutite u čvrsti sneg. U jednoj šerpi prokuvajte vodu sa šećerima dok ne dobijete gust sirup. Polako dodajte vruć sirup u umućena belanca pa neprestano mutite. Sipajte limunov sok pa mutite dok ne dobijete gustu i sjajnu smesu. Fil rasporedite preko prohlađene kore. Zatim poravnajte površinu i pustite da se šampita skroz prohladi i stegne. Pospite šampitu šećerom u prahu pa secite. Na kraju, pospite rendanom čokoladom.

@moja.trpeza Moderna Ruska Salata u Kornetima Sastojci: 1 pakovanje tortilja 250 g pilećeg fileta 1 pakovanje mešavine za rusku salatu 3 kašike majoneza 2 kašike pavlake 200 g kiselih krastavčića 2 jaja Pakovanje mirodjije So po ukusu Priprema: 1. Tortilje iseći na pola i oblikovati u kornete, učvrstiti čačkalicama i staviti na pleh. Premazati jajetom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 10 minuta. 2. Pileći file iseckati, zatim dodati mešavinu za rusku salatu i kuvati dok povrće ne omekša. 3. Za salatu, skuvati jaja, iseckati ih zajedno s kiselim krastavčićima, pa dodati majonez, pavlaku i so po ukusu. Dobro promešati. 4. Ohlađene tortilje napuniti pripremljenom salatom i dekorisati mirodjijom. Uživajte u modernoj ruskoj salati! #trpeza #mojatrpeza #recept #ruskasalata #recepti #kuhinja #praznicnatrpeza ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading