OČARAVAJUĆI BASKIJSKI ČIZKEJK Kolač koji je nastao greškom, a svima omiljen

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Kolač koji osvaja od prvog zalogaja, za pravo uživanje.

baskijski čizkejk
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g maskarpone sira
  • 200 g kremastog sira
  • 75 g šećera
  • 75 g smeđeg šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 jaja
  • 400 ml slatke pavlake
  • 20 g brašna

Priprema:
U jednoj posudi umutite sireve i šećer da dobijete kremastu smesu. Dodajte jaja i umutite. Zatim slatku pavlaku i sjedinite. Potom dodajte brašno pa sjedinite celu smesu. Izlijte je u kalup obložen pek-papirom. Pecite čizkejk 45 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Ostavite ga u frižideru preko noći.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading