ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica koja budi nostalgiju na bakinu kuhinju

Izvor: Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Neodoljiva i slatka poslastica, najbolje odmah stavite duplu meru.

štrudla sa makom
Shutterstock

Potrebno je:
Za testo

Možda vas zanima:

  • 1 kocka kavasca
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika šećera
  • pola čaše mlakog mleka (oko 100 ml)
  • 125 g putera
  • 400 g brašna
  • 4 pune kašike šećera
  • 3 žumanca
  • 1 celo jaje
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 4 kašike kiselog mleka ili jogurta
  • narendana korica 1 limuna
  • prstohvat soli

Za fil:

  • 600 g mlevenog maka
  • 250 g šećera
  • 200 ml vrelog mleka
  • 150 g suvog grožđa
  • 1 kesica vanilin šećera

Priprema:

Kvasac izmrvite pa ga  pomešajte sa toplim mlekom, brašnom i šećerom. Ostavite da se aktivira na toplom mestu. Brašno pomešajte sa izmrvljenim puterom, šećerom, vanilin šećerom, malo soli i rendanom korom limuna. U testu napravite udubljenje pa dodajte Napraviti udubljenje u testu pa u njega dodajte 3 žumanca, 1 celo jaje i 4 kašike kiselog mleka ili jogurta. Umešajte ukisli kvasac pa dobro zamesite testo. Pokrijte i ostavite sat vremena  na toplom mestu. U jednoj posudi pomešajte mak, šećer, suvo grožđe i vanilin šećer. Zatim prelijte vrelim mlekom pa dobro izjednačite fil. Podelite fil na 2 jednaka dela. Oklagijom razvaljajte testo na 2 dela da bude veličine pleha. Svaki premažite filom, uvijte i stavite u pleh. Pecite 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni, a ostalih 20 minuta na 150 stepeni. Pospite štrudlu vanilinim šećerom.

Kako pripremiti savršen posni pasulj Sastojci: 300g pasulja 200g šargarepe 100g crnog luka 100g praziluka 150ml paradajz sosa So, biber Ulje 1 kašičica sode bikarbone Priprema: 1. Pasulj skuvajte u prvoj vodi da se dobro opere, a zatim prebacite u drugu vodu sa kašičicom sode bikarbone i kuvajte dok ne omekša. 2. U međuvremenu, sitno iseckajte šargarepu, crni luk i praziluk, pa ih dinstajte na ulju dok ne omekšaju. 3. Dodajte "paradajz sos,so i Biber" i dinstajte još nekoliko minuta. 4. Kada je pasulj skuvan, procedite ga i prebacite u posudu za serviranje, pa prelijte umakom od povrća. 5. Poslužite i uživajte u savršenom posnom pasulju! Ovaj skraćeni recept je brz i jednostavan za pripremu. #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #viral #fyp #fyp #fypシ゚ ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Komentari (0)