ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica koja budi nostalgiju na bakinu kuhinju
Neodoljiva i slatka poslastica, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:
Za testo
Možda vas zanima:

NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA MAKOM Fenomenalna i sočna, najbolje tražite duplu meru
Fenomenalna i sočna, svaki zalogaj je raj za sladokusce.

MIRISNA ŠTRUDLA SA MAKOM Neodoljiva poslastica iz baka Verine kuhinje, po receptu starom 30 godina
Sočna i mekana kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, ukusa koji priča priče
Ni malo ne zaostaje za originalom, prste da poližete.

ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
- 1 kocka kavasca
- 1 kašika brašna
- 1 kašika šećera
- pola čaše mlakog mleka (oko 100 ml)
- 125 g putera
- 400 g brašna
- 4 pune kašike šećera
- 3 žumanca
- 1 celo jaje
- 1 kesica vanilin šećera
- 4 kašike kiselog mleka ili jogurta
- narendana korica 1 limuna
- prstohvat soli
Za fil:
- 600 g mlevenog maka
- 250 g šećera
- 200 ml vrelog mleka
- 150 g suvog grožđa
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Kvasac izmrvite pa ga pomešajte sa toplim mlekom, brašnom i šećerom. Ostavite da se aktivira na toplom mestu. Brašno pomešajte sa izmrvljenim puterom, šećerom, vanilin šećerom, malo soli i rendanom korom limuna. U testu napravite udubljenje pa dodajte Napraviti udubljenje u testu pa u njega dodajte 3 žumanca, 1 celo jaje i 4 kašike kiselog mleka ili jogurta. Umešajte ukisli kvasac pa dobro zamesite testo. Pokrijte i ostavite sat vremena na toplom mestu. U jednoj posudi pomešajte mak, šećer, suvo grožđe i vanilin šećer. Zatim prelijte vrelim mlekom pa dobro izjednačite fil. Podelite fil na 2 jednaka dela. Oklagijom razvaljajte testo na 2 dela da bude veličine pleha. Svaki premažite filom, uvijte i stavite u pleh. Pecite 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni, a ostalih 20 minuta na 150 stepeni. Pospite štrudlu vanilinim šećerom.

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.

PIJANA TORTA SA VIŠNJAMA ZA USKRS Polovina nestane dok trepnete
Sočna i osvežavajuća, nema ko vam neće tražiti recept.

ČOKOLADNE KARAMEL ŠTANGLICE Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a super i kao užina
U savršenom spoju sa kremastom karamelom, bićete oduševljeni.

NJUJORŠKI ČIZKEJK Kremast i lagan desert topi se u ustima
Sočan i sladak, ovakav do sada niste jeli.
Komentari (0)