KROFNE SA DŽEMOM OD KAJSIJA Neodoljive i mekane, a savršeno se slažu sa šoljom kafe
Mekane i vazdušaste, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:
- 500 g brašna
- 250 ml mleka
- 50 g šećera
- 1 kesica suvog kvasca (oko 7 g)
- 2 jaja
- 80 g putera (otopljenog)
- prstohvat soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- džem od kajsija
- ulje za prženje
Priprema:
Ugrejte mleko da bude mlako, dodajte šećer i kvasac. Ostavite da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne aktivira. U velikoj posudi prosejte brašno i dodajte prstohvat soli. U sredini brašna napravite udubljenje i dodajte aktivirani kvasac, jaja, otopljeni puter i ekstrakt vanile. Mešajte postepeno dodajući mleko, dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte posudu krpom i ostavite da testo naraste na toplom mestu, otprilike 1-2 sata ili dok se udvostruči. Na srednjejakoj vatri, u dubokom loncu ugrejte ulje. Vlažnim rukama oblikujte male kuglice od testa i pažljivo ih spuštajte u vrelo ulje. Pržite dok krofne ne postanu zlatnosmeđe sa svih strana. Izvadite krofne iz ulja i stavite ih na papirni ubrus da biste upile višak ulja. Kada su krofne ohlađene, napravite male udubine u sredini svake krofne i stavite kašičicu džema od kajsija.
Možda vas zanima:

KROFNE OD OVSENIH PAHULJICA Drugačije i ukusne, nema ko vam neće tražiti recept
Potpuno drugačije i neodoljive, za pravo uživanje.

ČOKOLADNE KROFNE Mekane kao duša i vazdušaste, najbolje odmah stavite duplu meru
Ako volite klasične krofne, ove čokoladne ćete obožavati.

POSNE KROFNE Vazdušaste i mekane kao pamuk, za lepo veče sa prijateljima
Mekane i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

PRINCES KROFNE Mekane kao duša i sočne, baš kao one iz bakine kuhinje
Mekane i ukusne, za sve prilike.

POSNA TORTA BELI ANĐEO Raskošna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Neodoljiva i ukusna, za prave sladokusce.

POSNE VANILICE Sitni kolači kao osmišljeni za svečanu trpezu
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni mađarski slatkiš u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Fenomenalan kolač za sve svečane prilike.

NEODOLJIVE TULUMBE Turski desert za sve svečane prilike, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI KUGLOF Sočni desert koji budi sva čula
Savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nesto slatko.
Komentari (0)