KROFNE SA DŽEMOM OD KAJSIJA Neodoljive i mekane, a savršeno se slažu sa šoljom kafe
Mekane i vazdušaste, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 250 ml mleka
- 50 g šećera
- 1 kesica suvog kvasca (oko 7 g)
- 2 jaja
- 80 g putera (otopljenog)
- prstohvat soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- džem od kajsija
- ulje za prženje
Priprema:
Ugrejte mleko da bude mlako, dodajte šećer i kvasac. Ostavite da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne aktivira. U velikoj posudi prosejte brašno i dodajte prstohvat soli. U sredini brašna napravite udubljenje i dodajte aktivirani kvasac, jaja, otopljeni puter i ekstrakt vanile. Mešajte postepeno dodajući mleko, dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte posudu krpom i ostavite da testo naraste na toplom mestu, otprilike 1-2 sata ili dok se udvostruči. Na srednjejakoj vatri, u dubokom loncu ugrejte ulje. Vlažnim rukama oblikujte male kuglice od testa i pažljivo ih spuštajte u vrelo ulje. Pržite dok krofne ne postanu zlatnosmeđe sa svih strana. Izvadite krofne iz ulja i stavite ih na papirni ubrus da biste upile višak ulja. Kada su krofne ohlađene, napravite male udubine u sredini svake krofne i stavite kašičicu džema od kajsija.
Možda vas zanima:
POSNE KROFNE MILUJU NEPCA A savršeno idu uz šoljicu kafe
Samo dodajte nadev po želji.
4 SAVETA ZA SAVRŠENE KROFNE Neće biti masne i teške već mekane, šupljikave i vazdušaste
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u omiljenom pecivu.
BABA DESINE PRINCES KROFNE MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovako kremaste i mekane niste jeli
Najbolje stavite odmah duplu meru.
PUNJENE PA PRELIVENE PROFITEROLE Kao iz najbolje poslastičarnice, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i sočne, pravićete stalno.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)