TURSKI KOH Mokri čokoladni kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Mekani čokoladni desert neodoljivog ukusa, za sva vremena i prilike.

turski koh
Shutterstock

Potrebno je:

  • 5 jaja
  • 1 čaša šećera 
  • 1 vanilin šećer
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša mleka
  • 2 čaše glatkog brašna
  • 5 kašika kakaa
  • 1 prašak za pecivo

Za preliv:

  • 3 čaše mleka
  • pola čaše ulja
  • 1 čaša šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 5 kašika kakaa
  • 100 g čokolade za kuvanje

Za dekoraciju:

  • orasi

Priprema:

Rernu zagrejte na 190 stepeni. Jaja umutite sa šećerom pa umešajte ulje, mleko, vanilin šećer, brašno, kakao i prašak za pecivo. Dobro sjedinite pa stavite u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Za to vreme pripremite preliv. Prokuvajte mleko pa u njega dodajte šećere, kakao i čokoladu, potom i ulje. Preliv prohladite pa prelijte preko vrućeg kolača.

@moja.trpeza DORUČAK U ČAŠI: Ceđeni sok od narandže i čije Sastojci: 1 narandža 1 kašika čije 1 kašičica meda 1 limun Priprema: U čašu staviti čiju, dodati mlaku vodu i ostaviti da nabubri 10 minuta. U međuvremenu, iscediti sok od narandže i limuna, pa preliti preko čije. Dodati med po ukusu, dobro promešati i ostaviti da se ohladi 1 sat. Uživajte u ovom ukusnom detoks napitku! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading