TURSKI KOH Mokri čokoladni kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Mekani čokoladni desert neodoljivog ukusa, za sva vremena i prilike.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 1 čaša šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 čaša ulja
- 1 čaša mleka
- 2 čaše glatkog brašna
- 5 kašika kakaa
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 3 čaše mleka
- pola čaše ulja
- 1 čaša šećera
- 1 vanilin šećer
- 5 kašika kakaa
- 100 g čokolade za kuvanje
Za dekoraciju:
- orasi
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Jaja umutite sa šećerom pa umešajte ulje, mleko, vanilin šećer, brašno, kakao i prašak za pecivo. Dobro sjedinite pa stavite u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Za to vreme pripremite preliv. Prokuvajte mleko pa u njega dodajte šećere, kakao i čokoladu, potom i ulje. Preliv prohladite pa prelijte preko vrućeg kolača.
Možda vas zanima:
KOH SA MLEVENIM KEKSOM Uspeva i potpunim početnicima, a još slađi od onog klasičnog
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVI KOH Fenomenalan desert po receptu za početnike, nikad lakša i brža priprema
Sladak i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČOKOLADNI KOH Još slađi i sočniji od originala, poćiće vam voda na usta
Fenomenalan desert jednostavne pripreme.
STARINSKI KOH Uspeva i potpunim početnicima, a mekan kao duša
Jednostavan kolač bogatog ukusa.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)