KOLAČ SA RUMOM Sočni desert za sva vremena i prilike, a smaže se u trenu
Aromatični slatkiš savršeno se slaže sa šoljom kafe.
Potrebno je:
Za koru:
- 6 belanaca
- 200 g šećera
- 2 kašike brašna
- 200 g mlevenih oraha
- 70 g kakao praha
- 2 kašike ruma
Za krem:
- 6 žumanaca
- 200 g šećera u prahu
- 100 g maslaca
- 100 g čokolade
- 3 kašike ruma
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mutite belanca sve dok ne dobijete čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera. Zatim ubacite preostale sastojke, pa sjedinite ručno i izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Umutite šećer sa žumancima u pahu dok ne postanu penasta. Potom ih kuvajte na pari oko 15 minuta, uz konstantno mešanje. Na kraj kuvanja umešajte lomljenu čokoladu, maslac i rum pa dobro sjedinite. Pečeni kolač prelijte dobijenim prelivom pa pustite da se skroz prohladi, zatim prebacite u fružider barem tri sata. Onda secite ga na kocke željene veličine i služite.
Možda vas zanima:
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)