KOLAČ SA RUMOM Sočni desert za sva vremena i prilike, a smaže se u trenu

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Aromatični slatkiš savršeno se slaže sa šoljom kafe.

kolač sa rumom
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 6 belanaca
  • 200 g šećera
  • 2 kašike brašna
  • 200 g mlevenih oraha
  • 70 g kakao praha
  • 2 kašike ruma

Za krem:

  • 6 žumanaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 100 g maslaca
  • 100 g čokolade
  • 3 kašike ruma

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mutite belanca sve dok ne dobijete čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera. Zatim ubacite preostale sastojke, pa sjedinite ručno i izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Umutite šećer sa žumancima u pahu dok ne postanu penasta. Potom ih kuvajte na pari oko 15 minuta, uz konstantno mešanje. Na kraj kuvanja umešajte lomljenu čokoladu, maslac i rum pa dobro sjedinite. Pečeni kolač prelijte dobijenim prelivom pa pustite da se skroz prohladi, zatim prebacite u fružider barem tri sata. Onda secite ga na kocke željene veličine i služite.

 

@moja.trpeza DORUČAK U ČAŠI: Ceđeni sok od narandže i čije Sastojci: 1 narandža 1 kašika čije 1 kašičica meda 1 limun Priprema: U čašu staviti čiju, dodati mlaku vodu i ostaviti da nabubri 10 minuta. U međuvremenu, iscediti sok od narandže i limuna, pa preliti preko čije. Dodati med po ukusu, dobro promešati i ostaviti da se ohladi 1 sat. Uživajte u ovom ukusnom detoks napitku! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading