RASKOŠNA ČOKOLADNA TORTA Sa puno fila i slojeva, za svaku svečanost
Neodoljiva i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Za braon kore:
- 4 jaja
- 8 kašika šećera
- 4 kašike ulja
- 4 kašike mleka
- 6 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
Za koru od belanaca:
- 4 belanca
- 200 gr šećera
- 150 gr seckanih oraha
- 1 kašika brašna
Za prvi fil :
- 4 žumanca
- 100 g šećera
- 1 dl mleka
- 1 kašika gustina
- 200 g maslaca
Za drugi fil :
5 dl slatke pavlake
200 g čokolade
Za natapanje braon kora:
1 dl čokoladnog mleka
Za ukras:
100 g šlag krema u prahu
Priprema
U jednoj posudi umutite 4 belanca pa dodajte 8 kašika šećera,žumanaca, ulje, mleko,brašno, kakao i prašak za pecivo. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje pa pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Prohladite koru pa je presecite da dobijete 2 kore. Zasebno umutite 4 belanca, pa dodajte šećer , seckane orahe i kašiku brašna. Pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Da dobijete prvi fil umutite žumanca, sa šećerom, dodati 1 dcl mleko i 1 kašiku gustina. Kuvajte na tihoj vatri da se zgusne. Nakon što se prohladi dodajte 200 g umućenog maslaca. Na tihoj vatri zagrejte slatku pavlaku sa čokoladom,dok se ne otopi. Pustite da se dobro ohladi u frižideru pa umutite mikserom. Filujte tortu: Braon kora, fil 1, fil 1, kora od belanaca, fil 1, fil 2, braon kora, fil 1. Filom od čokolade okolo dekorišite tortu.
Možda vas zanima:
REFORMA TORTA Kraljica slavske trpeze ukusa koji govori više od 1000 jezika
Klasik koji nikada ne izlazi iz mode.
KENEDI TORTA Hit poslastica svih rođendana 90 ih, a čokoladna i izdašna
Kremasta i neodoljiva, uzećete parče više.
JEDNOSTAVNA ČOKOLADNA TORTA Samo dva sastojka, a nemoguće je zaustaviti se na jednom parčetu
Ukusa koji priča priče.
NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)