RASKOŠNA ČOKOLADNA TORTA Sa puno fila i slojeva, za svaku svečanost

Izvor: Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Neodoljiva i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

torta
Shutterstock

Potrebno je:
Za braon kore:

  • 4 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 4 kašike ulja
  • 4 kašike mleka
  • 6 kašika brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za koru od belanaca:

  • 4 belanca
  • 200 gr šećera
  • 150 gr seckanih oraha
  • 1 kašika brašna

Za prvi fil :

  • 4 žumanca
  • 100 g šećera
  • 1 dl mleka
  • 1 kašika gustina
  • 200 g maslaca

Za drugi fil :

5 dl slatke pavlake
200 g čokolade

Za natapanje braon kora:

1 dl čokoladnog mleka

Za ukras:

100 g šlag krema u prahu

Priprema

U jednoj posudi umutite 4 belanca pa dodajte 8 kašika šećera,žumanaca, ulje, mleko,brašno, kakao i prašak za pecivo. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje pa pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Prohladite koru pa je presecite da dobijete 2 kore. Zasebno umutite 4 belanca, pa dodajte šećer , seckane orahe i kašiku brašna. Pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Da dobijete prvi fil umutite žumanca, sa šećerom, dodati 1 dcl mleko i 1 kašiku gustina. Kuvajte na tihoj vatri da se zgusne. Nakon što se prohladi dodajte 200 g umućenog maslaca. Na tihoj vatri zagrejte slatku pavlaku sa čokoladom,dok se ne otopi. Pustite da se dobro ohladi u frižideru pa umutite mikserom. Filujte tortu: Braon kora, fil 1, fil 1, kora od belanaca, fil 1, fil 2, braon kora, fil 1. Filom od čokolade okolo dekorišite tortu.

Komentari (0)

Loading