NAJSLAĐA BELA TOPLA ČOKOLADA Za lepo druženje sa prijateljima, ukusa koji priča priče

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Zagrejaće vas u trenu, a priprema je jednostavna.

bela topla čokolada
Printscreen

Potrebno je

  • 1 šolja mleka
  • 50 g bele čokolade
  • 1 kesica čaja
  • šlag po želji
  • cimet po želji

Priprema:

Šolju mleka zagrejte na srednjoj temperaturi. Onda dodajte kesicu čaja, pa kad mleko krene da vri ugasite ringlu. Ostavite kesicu čaja dva minuta u mleku pa je izvadite i ocedite tečnost iz nje. Zasebno otopite toplu čokoladu na pari dok ne postane glatka. Dodajte polako otopljenu belu čokoladu u mleko, neprestano mešajući. Zasebno umutite šlag pa dekorišite toplu čokoladu. Na kraju, pospite cimetom. Prijatno!

@moja.trpeza

Prava Bosanska pita saveti i tajne Bosanska pita - Brzi recept Sastojci: 700g brašna T-400 400ml vode 2 kašike ulja So Fil: 1kg krompira 3 glavice crnog luka So, biber 200g pavlake Priprema: 1. U posudu staviti brašno, so, ulje, i mlaku vodu. Dobro promešati i formirati 4 loptice. Ostaviti 20 minuta da odstoje. 2. Krompir oguliti i rendati, luk sitno iseckati, začiniti solju i biberom. Ostaviti da se sok ocedi. 3. Svaku lopticu testa razvaljati što tanje, pa urolati i stavljati u nauljenu tepsiju. 4. Peći na 180°C oko 20 minuta. 5. Za preliv: Prokuvati vodu, dodati malo ulja i soli, ohladiti. 6. Kada pita bude skoro pečena, preliti je hladnim prelivom i peći još 10 minuta. 7. Premazati pavlakom i zapeći još 5 minuta. Gotova je savršena Bosanska pita! Saveti su odlični! Ne premesiti testo, ohladiti fond pre nego što preliješ, i obavezno zapeci posle preliva za hrskavost i mekoću. ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading