JABUKE U ŠLAFROKU Aromatični specijalitet koji sladi i osvežava u momentu, za pravo uživanje

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Fenomenalni desert oduševiće i one izbirljive.

jabuke u šlafroku
Shutterstock

Potrebno je:

  • 8 jabuka srednje veličine
  • 4 jajeta
  • 2 kašike šećera
  • 2 prstohvata soli
  • korica jednog limuna
  • cimet po ukusu 
  • 100 ml mleka
  • 100 ml kisele vode
  • 18 kašika brašna
  • ulje za prženje

Priprema:

Oljuštite jabuke pa ih isecite horizontalno na velike kolutove. Potom izdubite i izvadite semenke pa ostavite sa strane. Belanca odvojite od žumanca. Belanca onda umutite u čvrst šam pa ostavite na stranu. Žumancima dodajte so, šećer, rendanu koricu limuna i cimet, pa mikserom dobro umutite, sve dok ne pobledi.Sipajte mleko i vodu, pa brašno. Polako dodajte šam od belanaca. Kolutove umačite u testo, pa pržite u ulju, sa svake strane. Kad porumene ređajte jabuke na papirne ubruse da upiju višak ulja. Na kraju, pospite šećerom u prahu i cimetom.

@moja.trpeza MAŠNICE OD TESTA Sastojci: 300g brašna T-400 200g kukuruznog brašna 2 jaja 250ml mleka Kvasac za pecivo Ulje So Šećer Priprema: Umutiti jaja, kvasac i mleko, pa dodati ulje i ostaviti 10 minuta da kvasac počne delovati. Dodati brašna, so i šećer, pa mesiti dok ne dobijete kompaktnu smesu. Ostaviti da nadodje 20 minuta. Oblikovati male loptice, razvaljati i na tri dela zarezati gornji i donji deo. Sklopiti svaki deo tako da dobijete oblik mašnice. Stavite na pleh sa papirom za pečenje, premazati žumancem i po želji ukrasiti. Peći na 180°C 20 minuta. Pokriti krpom da omekšaju i poslužiti.dobili ste savršene mašnice u par koraka iznenadite svoje goste kulinarskim sposobnostima! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading