PEČENE JABUKE SA FILOM OD ORAHA Savršena poslastica iz rerne
Ova verzija, obogaćena filom od oraha i kremastim šlagom, donosi savršenu kombinaciju ukusa i tekstura
Pečene jabuke su jedan od onih tradicionalnih deserata koji podsećaju na detinjstvo i mirise iz bakine kuhinje.
Ova verzija, obogaćena filom od oraha i kremastim šlagom, donosi savršenu kombinaciju ukusa i tekstura.
Jednostavna priprema čini ih idealnim za brzu poslasticu, a bogatstvo sastojaka garantuje pravi užitak.
Shutterstock
Sastojci:
6 kiselih jabuka
300 g šećera
200 g mlevenih oraha
1 dl mleka
50 g badema ili lešnika (po želji)
1 kesica Dr. Oetker šlaga
Priprema:
Jabuke oljuštiti, izdubiti sredinu i poređati u pleh. Svaku napuniti šećerom do vrha.
Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 20–30 minuta, dok ne omekšaju, ali da ne izgube oblik.
Sirup koji jabuke puste sipati u šerpicu, dodati mleko i orahe, pa kuvati 10 minuta na blagoj vatri uz stalno mešanje.
Pečene jabuke napuniti toplim filom od oraha i ostaviti da se malo prohlade.
Umutiti šlag prema uputstvu i naneti preko jabuka.
Po želji posuti seckanim bademima ili lešnicima i poslužiti.
Ovaj recept je savršen spoj jednostavnosti i bogatog ukusa, uživajte!
BONUS VIDEO:
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)