PEČENE JABUKE SA FILOM OD ORAHA Savršena poslastica iz rerne

Izvor: Marija Bulić

09:00

Slatki kutak 0

Ova verzija, obogaćena filom od oraha i kremastim šlagom, donosi savršenu kombinaciju ukusa i tekstura

tufahije
Shutterstock

Pečene jabuke su jedan od onih tradicionalnih deserata koji podsećaju na detinjstvo i mirise iz bakine kuhinje.

Ova verzija, obogaćena filom od oraha i kremastim šlagom, donosi savršenu kombinaciju ukusa i tekstura.

Jednostavna priprema čini ih idealnim za brzu poslasticu, a bogatstvo sastojaka garantuje pravi užitak.

tufahije Shutterstock
 

Sastojci:

6 kiselih jabuka
300 g šećera
200 g mlevenih oraha
1 dl mleka
50 g badema ili lešnika (po želji)
1 kesica Dr. Oetker šlaga

Priprema:

Jabuke oljuštiti, izdubiti sredinu i poređati u pleh. Svaku napuniti šećerom do vrha.
Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 20–30 minuta, dok ne omekšaju, ali da ne izgube oblik.
Sirup koji jabuke puste sipati u šerpicu, dodati mleko i orahe, pa kuvati 10 minuta na blagoj vatri uz stalno mešanje.

Pečene jabuke napuniti toplim filom od oraha i ostaviti da se malo prohlade.
Umutiti šlag prema uputstvu i naneti preko jabuka.
Po želji posuti seckanim bademima ili lešnicima i poslužiti.

Ovaj recept je savršen spoj jednostavnosti i bogatog ukusa, uživajte! 

BONUS VIDEO:

Tagovi:

Komentari (0)