NAPOLEON TORTA Kremasta poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, za pravo uživanje
Raskošna i drugačija, uzećete parče više.
Potrebno je:
- 800 g lisnatog testa
- 200 g krem sira
- 400 ml mleka
- 6 žumanaca
- 120 g šećera
- 50 g skroba
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 50 g putera, sobne temperature
- 100 g kokosa
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odmrznite lisnato testo, pa ga malo razvucite oklagijom. Onda prebacite na pleh obložen pek-papirom. Isecite na tri jednaka dela da dobijete pravougaonik. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pritisnite malo rukama gotovo testo, pa svaki deo prepolovite da dobijete 6 kora u obliku pravougaonika. Sipajte mleko u šerpu i uključite da se zagreje. Pomešajte žumanca, šećer i skrob, pa dobro umutite i kuvajte dok se ne zgusne. Preručite fil u posudu, pa dodajte vanilu i puter, a onda promešajte. Preko stavite providnu foliju i ostavite da se ohladi sat vremena. Zasebno umutite krem sir, pa dodajte fil sa žumancima. Sjedinite mikserom, pa dodajte kokos i lagano umešajte. Stavite koru, pa premažite filom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Premažite celu tortu filom. Ostavite u frižideru sat vremena. Dekorišite tortu kokosom i mlevenim keksom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)