NOVOGODIŠNJI MEDENJACI Slatki kolačići koji se tope u ustima, a najbolje idu uz čaj

Izvor: Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Neodoljivi kolačići najviše će obradovati decu, a ukrasiće novogodišnju trpezu.

novogodišnji medenjaci
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 500 g brašna
  • 150 g putera
  • 150 g šećera
  • 80 ml slatke pavlake
  • 3 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • Za glazuru:
  • 250 g šećera u prahu
  • 1 belance
  • jestive boje za kolače

Priprema:
Puter i oba šećera penasto umutite. Dodajte jedno po jedno jaje. Kada se smesa ujednači, dodajte slatku pavlaku i mutite najmanjom brzinom da se sastojci spoje. Dodajte brašno pomešano sa sodom bikarbonom i umesite meko testo. Umotajte ga u providnu foliju i stavite u frižider dva sata. Oklagijom ga rastanjite i modlom vadite oblike po želji. Poređajte u pleh na pek papir i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju. Glazura: Umutite belance u čvrst sneg i postepeno dodajte šećer u prahu sve vreme muteći dok ne dobijete gustu smesu. Podelite smesu u više dubokih tanjira (u zavisnosti od toga koliko boja želite) i dodajte u svaki nekoliko kapi boje po želji. Premažite keksiće glazurom i prošarajte po želji.

DI QUINOA ROSSA -DETOKS SALATA SA KINOOM Sastojci: • 300 g kuvane crvene kinoe • 100 g krastavca • 100 g paradajza • 50 g crvenog luka • 2 lista sveže nane • 1 kašika ulja s aromom belog luka • So po ukusu Priprema: 1. Kuvajte crvenu kinou 12 minuta, a zatim je dobro procedite i ostavite da se prohladi. 2. Sitno naseckajte krastavac, paradajz, crveni luk i listove nane. 3. Pomešajte povrće s kinoom u velikoj posudi. 4. Dodajte kašiku ulja s belim lukom i posolite po ukusu. 5. Sve pažljivo promešajte i servirajte u tanjir. Ova salata je lagana, osvežavajuća i savršena za detoksikaciju organizma. #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #fyp #foryoupage #goviral #recept ♬ original sound - Moja Trpeza Watch on TikTok

 

Komentari (0)