NOVOGODIŠNJI MEDENJACI Slatki kolačići koji se tope u ustima, a najbolje idu uz čaj
Neodoljivi kolačići najviše će obradovati decu, a ukrasiće novogodišnju trpezu.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 150 g putera
- 150 g šećera
- 80 ml slatke pavlake
- 3 jaja
- 1 vanilin šećer
- 2 kašičice sode bikarbone
- Za glazuru:
- 250 g šećera u prahu
- 1 belance
- jestive boje za kolače
Priprema:
Puter i oba šećera penasto umutite. Dodajte jedno po jedno jaje. Kada se smesa ujednači, dodajte slatku pavlaku i mutite najmanjom brzinom da se sastojci spoje. Dodajte brašno pomešano sa sodom bikarbonom i umesite meko testo. Umotajte ga u providnu foliju i stavite u frižider dva sata. Oklagijom ga rastanjite i modlom vadite oblike po želji. Poređajte u pleh na pek papir i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju. Glazura: Umutite belance u čvrst sneg i postepeno dodajte šećer u prahu sve vreme muteći dok ne dobijete gustu smesu. Podelite smesu u više dubokih tanjira (u zavisnosti od toga koliko boja želite) i dodajte u svaki nekoliko kapi boje po želji. Premažite keksiće glazurom i prošarajte po želji.
Možda vas zanima:
STARINSKI MEDENJACI Recept baka Jele star 30 godina oduševiće i one izbirljive
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
DOMAĆI MEDENJACI Tope se u ustima, a bude nostalgiju na detinjstvo
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
ŠEKERPARE PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Podećaju na medenjake, a gotove dok pristavite kafu
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
MADLENE KOLAČIĆI MIRIŠU NA LJUBAV Sve se samo pomeša i peče, a tope se u ustima
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)