BELI ROLAT SA MALINAMA Očaravajući desert raspametiće i one koji ne vole slatko, nikad kremastiji
Fenomenalan slatkiš oduševiće i one izbirljive, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 5 belanaca
- prstohvat soli
- 250 g šećera u prahu
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 300 ml slatke pavlake
- 1 kašika šećera
- 1/2 kašike ekstrakta vanile
- 150 g jagoda + nekoliko iseckanih jagoda za dekoraciju
- 100 g malina + nekoliko malina za dekoracija
- par listova mente (opciono)
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U većoj činijipenasto umutite belanca i so. Lagano umešajte šećer u prahu i mutite. Potom dodajte kukuruzni skrob. Ponovo umutite , pa premestite u špric za kolače i ravnomerno rasporedite po plehu za pečenje obloženom pek papirom. Rernu zagrejte na 150 stepeni pa smanjite na 130 i pecite 45 minuta. Pokrijte pek papirom pa kuhinjskom krpom. Onda okrenite naopako pa ostavite da se potpuno ohladi. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilinim ekstraktom, pa umutite. Fil nanesite preko kore pa pospite seckanim jagodama i malinama i urolajte uz pomoć pek papira. Rolat dekorišite uz pomoć šprica za kolače. Na kraju, dekorišite slatkim jagodama i malinama. Ukrasite listićima mente.
Možda vas zanima:
TIRAMISU ROLAT SA CIMETOM Može i dete da ga napravi, a tera vodu na usta
Savršen spoj ukusa kafe i cimeta, bićete oduševljeni.
ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji
Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Isti kao onaj bakin, mekan i mirisan
Najbolje služite uz čaj ili šoljicu kafe.
BANANA ROLAT SE TOPI U USTIMA Pravi se maltene sam, a kremast i lagan
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)