BELI ROLAT SA MALINAMA Očaravajući desert raspametiće i one koji ne vole slatko, nikad kremastiji

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan slatkiš oduševiće i one izbirljive, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

beli rolat sa malinama
Printscreen

Potrebno je:

  • 5 belanaca
  • prstohvat soli
  • 250 g šećera u prahu
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 300 ml slatke pavlake
  • 1 kašika šećera
  • 1/2 kašike ekstrakta vanile
  • 150 g jagoda + nekoliko iseckanih jagoda za dekoraciju
  • 100 g malina + nekoliko malina za dekoracija
  • par listova mente (opciono)

Priprema:

Rernu zagrejte na 150 stepeni. U većoj činijipenasto umutite belanca i so. Lagano umešajte šećer u prahu i mutite. Potom dodajte kukuruzni skrob. Ponovo umutite , pa premestite u špric za kolače i ravnomerno rasporedite po plehu za pečenje obloženom pek papirom. Rernu zagrejte na 150 stepeni pa smanjite na 130 i pecite 45 minuta. Pokrijte pek papirom pa kuhinjskom krpom. Onda okrenite naopako pa ostavite da se potpuno ohladi. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilinim ekstraktom, pa umutite. Fil nanesite preko kore pa pospite seckanim jagodama i malinama i urolajte uz pomoć pek papira. Rolat dekorišite uz pomoć šprica za kolače. Na kraju, dekorišite slatkim jagodama i malinama. Ukrasite listićima mente.

@moja.trpeza Čokolada od pistaćija 🍫 Sastojci: 200g čokolade za topljenje 50g pistaći kreme Dekoracija po želji (indijski orah, badem, gumene bombone) Priprema: 1. Topite čokoladu na pari dok se ne otopi. 2. Pripremite kalup i prelijte otopljenom čokoladom. 3. Preko čokolade sipajte pistaći kremu i napravite šare po želji. 4. Dodajte dekoraciju po izboru (gumene bombone, indijski orah, badem). 5. Stavite u zamrzivač na 15 minuta da se stegne. Brza i jednostavna čokolada, spremna za nekoliko minuta! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #recept #cokolada #viral #viralvideo #fyp #foryou ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading