LIMUN KOLAČ U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa koji govori 1000 jezika
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 250 g brašna
- 200 g putera
- 4 jaja
- kesica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2 limuna
- 100 ml mleka
Za belu glazuru:
- 200 g prah šećera
- 2-3 kašike limunovog soka
- 2 kašike vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite pek papirom pa zasebno umutite penasto puter sa šećerom.Dodajte jedno po jedno jaje, dobro muteći nakon svakog dodavanja. U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Postepeno dodajte suve sastojke u smesu sa puterom, naizmenično sa mlekom, dok ne dobijete glatku smesu. Umešajte rendanu koricu i limunov sok, pa sve dobro izmešajte. Smesu izlijte u pripremljen kalup pa ravnomerno rasporedite. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. dok čačkalica ne izađe čista. Potom izvadite iz rerne pa ostavite da se prohladi. Pomešajte šećer sa limunovim sokom pa sipajte po kašiku vode, dok glazura ne postane glatka. Prohlađen kolač prelijte sa belom glazurom.Onda je pustite da se stegne. Secite kolač na kocke pa služite.
Možda vas zanima:
LIMUN KOLAČ SA ČIA SEMENKAMA Očaravajući desert mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Fenomenalan desert u savršenom slatko-kiselkastom spoju.
LIMUN KEKS Sočni kiselkasto slatki spoj u desertu koji se ne odbija
Aromatični kolač idealan je za sve prilike.
LIMUN KOLAČ SA KOKOSOM Mekan kao duša i sočan, a svaki zalogaj je raj za sladokusce
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, oduševiće i one izbirljive.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)