LIMUN KOLAČ U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa koji govori 1000 jezika

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.

limun kolač
Shutterstock

Potrebno je

Možda vas zanima:

  • 250 g brašna
  • 200 g putera
  • 4 jaja
  • kesica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 2 limuna
  • 100 ml mleka

Za belu glazuru:

  • 200 g prah šećera
  • 2-3 kašike limunovog soka
  • 2 kašike vode

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite pek papirom pa zasebno umutite penasto puter sa šećerom.Dodajte jedno po jedno jaje, dobro muteći nakon svakog dodavanja. U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Postepeno dodajte suve sastojke u smesu sa puterom, naizmenično sa mlekom, dok ne dobijete glatku smesu. Umešajte rendanu koricu i limunov sok, pa sve dobro izmešajte. Smesu izlijte u pripremljen kalup pa ravnomerno rasporedite. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. dok čačkalica ne izađe čista. Potom izvadite iz rerne pa ostavite da se prohladi. Pomešajte šećer sa limunovim sokom pa sipajte po kašiku vode, dok glazura ne postane glatka. Prohlađen kolač prelijte sa belom glazurom.Onda je pustite da se stegne. Secite kolač na kocke pa služite.

Hrskavi štapići Sastojci: 300 g brašna T-400 250 g kukuruznog brašna 1 jaje 250 ml mleka 20 g kvasca 2 kašike ulja So, šećer Susam, lan (za posipanje) Priprema: Umutiti jaje, kvasac i mleko, pa ostaviti 10 minuta da nadođe. Dodati oba brašna, so, šećer i ulje, pa zamesiti glatko testo. Ostaviti 30 minuta da naraste. Premesiti, oblikovati loptice i ostaviti još 10 minuta. Svaku lopticu razvaljati i uplesti u pletenicu. Ređati na pleh, posuti susamom i lanom, pa peći 15 minuta na 200°C. Poslužiti tople i uživati u hrskavim štapićima! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf #foryou #foryoupage #fyf ♬ оригинальный звук - ꧁𝕊𝕠𝕦𝕝꧂ Watch on TikTok

Komentari (0)