LIMUN KOLAČ SA KOKOSOM Mekan kao duša i sočan, a svaki zalogaj je raj za sladokusce
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
Za limun kremu
- 1 žumance
- 50 g šećera
- 40 g gustina
- sok i korica od jednog limuna
- 300 ml mleka
Za koru
- 3 srednja jaja
- 150 g šećera
- prstohvat soli
- korica limuna
- 150 ml suncokretovog ulja
- 150 ml mleka
- 300 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
Za premaz i posipanje
- kokos
- džem
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U posudi sjedinite žumance, šećer, gustin, sok i rendanu limunovu koricu. Dodajte mleko, pa ponovo promešajte. Kuvajte na umerenoj vatri, uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne.Prespite u činiju pa prekrijte streč folijom. Zasebno pomešajte jaja i so, umutite mikserom, pa dodajte so, šećer, ulje, koricu limuna, mleko, prosejano brašno i prašak za pecivo, pa umutite. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte polovinu smese. Pecite 15 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Gotovu koru premažite korom, izlijte ostatak smese pa pecite još 15 minuta. Kolač premažite džemom po izboru, pa ga pospite kokosom. Secite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LIMUN KOLAČ SA ČIA SEMENKAMA Očaravajući desert mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Fenomenalan desert u savršenom slatko-kiselkastom spoju.
LIMUN KOLAČ U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa koji govori 1000 jezika
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
LIMUN KEKS Sočni kiselkasto slatki spoj u desertu koji se ne odbija
Aromatični kolač idealan je za sve prilike.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)