LIMUN KOLAČ SA KOKOSOM Mekan kao duša i sočan, a svaki zalogaj je raj za sladokusce
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
Za limun kremu
- 1 žumance
- 50 g šećera
- 40 g gustina
- sok i korica od jednog limuna
- 300 ml mleka
Za koru
- 3 srednja jaja
- 150 g šećera
- prstohvat soli
- korica limuna
- 150 ml suncokretovog ulja
- 150 ml mleka
- 300 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
Za premaz i posipanje
- kokos
- džem
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U posudi sjedinite žumance, šećer, gustin, sok i rendanu limunovu koricu. Dodajte mleko, pa ponovo promešajte. Kuvajte na umerenoj vatri, uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne.Prespite u činiju pa prekrijte streč folijom. Zasebno pomešajte jaja i so, umutite mikserom, pa dodajte so, šećer, ulje, koricu limuna, mleko, prosejano brašno i prašak za pecivo, pa umutite. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte polovinu smese. Pecite 15 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Gotovu koru premažite korom, izlijte ostatak smese pa pecite još 15 minuta. Kolač premažite džemom po izboru, pa ga pospite kokosom. Secite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
KOH OD 4 JAJETA Sočni desert koji osvežava u trenu, san snova, a pravi se lako
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)