DOMAĆE KROFNE Sočne i mekane kao duša, najbolje stavite duplu meru
Prelijte ih čokoladnim sosom ili pospite šećerom.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNE KROFNE Nimalo ne zaostaju za originalom, a mekane kao pamuk
Najbolje služite uz šolju kafe.

KROFNE SA DŽEMOM OD KAJSIJA Mekane i vazdušaste, po receptu bez mane
Toliko su ukusne da ćete biti oduševljeni.

POSNE KROFNE Vazdušaste i mekane kao pamuk, za lepo veče sa prijateljima
Mekane i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

DUBAI KROFNE Popularni desert po receptu koji će vas oboriti s nogu
Ako volite klasične krofne, njihovu Dubai varijantu ćete obožavati.
- 1 kg brašna (tip 400 meko)
- 600 ml mleka
- 1 pakovanje kvasca (50 g)
- 3 ravne kašike masti (ili zejtina)
- 4 ravne kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice šećera za kvasac
- 2 žumanca
Priprema:
Kvasac izdrobite u mlakom mleku pa dodajte 2 kašičice šećera i pustite da nadođe. Zasebno, umutite 2 žumanca pa dodajte ulje, so, šećer i nadošli kvasac. Dobro umešajte pa polako dodajte brašno i mutite. Zamesite srednje meko testo pa ga ostavite da odmori pola sata. Ponovo premesite pa rastanjite na debljinu manju od 1 cm. Krofne vadite čašom pa ih ostavite da odstoje sa svake strane 5 minuta. Ulje zagrejte na umerenoj temperaturi, pa pržite krofne. Valjajte gotove krofne u prah šećer. Služite tople.

OPERA TORTA Klasik francuskog poslastičarstva u simfoniji različitih slatkih ukusa
Svečana i raskošna, gosti će biti oduševljeni.

ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.

NEODOLJIVI NJUJORŠKI ČIZKEJK Mekan kao duša, a topi se u ustima, savršen za sve bitne događaje
Sočni desert nestaće sa stola odmah.

NEODOLJIVI MAFINI SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

TIRAMISU KUGLICE Savršeni spoj sitnih kolača i čuvenog italijanskog deserta, za sve svečane prilike
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)