DOMAĆE KROFNE Sočne i mekane kao duša, najbolje stavite duplu meru

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Prelijte ih čokoladnim sosom ili pospite šećerom.

domaće krofne
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 1 kg brašna (tip 400 meko)
  • 600 ml mleka
  • 1 pakovanje kvasca (50 g)
  • 3 ravne kašike masti (ili zejtina)
  • 4 ravne kašike šećera
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičice šećera za kvasac
  • 2 žumanca

Priprema:

Kvasac izdrobite u mlakom mleku pa dodajte 2 kašičice šećera i pustite da nadođe. Zasebno, umutite 2 žumanca pa dodajte ulje, so, šećer i nadošli kvasac. Dobro umešajte pa polako dodajte brašno i mutite.  Zamesite srednje meko testo pa ga ostavite da odmori pola sata. Ponovo premesite pa rastanjite na debljinu manju od 1 cm. Krofne vadite čašom pa ih ostavite da odstoje sa svake strane 5 minuta. Ulje zagrejte na umerenoj temperaturi, pa pržite krofne. Valjajte gotove krofne u prah šećer. Služite tople.

Proteinske palačinke sa samo dva sastojka Sastojci: 200g ovsenih pahuljica 100ml vode Priprema: Izmiksajte ovsene pahuljice, dodajte vodu i dobro promešajte. Pecite u tiganju.Servirajte i premažite po želji. Brzo i jednostavno! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #fyp #foryoupage #goviral ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)