FRANCUSKI MAKARONSI Kolačići koje voli ceo svet, ukusa koji se ne zaboravlja

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Fenomenalni i slatki, nestaće sa stola odmah.

makaronsi
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g bademovog brašna
  • 200 g šećera u prahu
  • 4 belanca
  • 200 g kristal šećera
  • 50 ml vode
  • prehrambena boja 
  • fil po izboru

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte bademovo brašno sa šećerom u prahu. Smesu prosejte da uklonite grudvice. Belanca penasto umutite pa zasebno pomešajte kristal šećer i vodu, i zagrevajte dok ne dobijete sirup. Sirup polako dodajte u belanca uz neprestano mućenje. U belanca dodajte prehrambenu boju pa lagano izmešajte, Suvu smesu dodajte u belanca u tri dela, uz lagano mešanje špatulom. Nastavite mutiti dok smesa ne postane sjajna i čvrsta. U poslastičarski špric sa okruglim nastavkom stavite smesu. Na pleh za pečenje istiskujte male krugove smese pa lagano udarite pleh o radnu površinu, da uklonite mehuriće vazduha. Ostavite ih 30 do 60 minuta na sobnoj površini, tj.dok ne dobiju tanku koricu. Pecite makaronse 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Onda ih pustite da se potpuno prohlade. Zatim ih spajajte po dva sa filom po izboru. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading