FRANCUSKI MAKARONSI Kolačići koje voli ceo svet, ukusa koji se ne zaboravlja
Fenomenalni i slatki, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 200 g bademovog brašna
- 200 g šećera u prahu
- 4 belanca
- 200 g kristal šećera
- 50 ml vode
- prehrambena boja
- fil po izboru
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte bademovo brašno sa šećerom u prahu. Smesu prosejte da uklonite grudvice. Belanca penasto umutite pa zasebno pomešajte kristal šećer i vodu, i zagrevajte dok ne dobijete sirup. Sirup polako dodajte u belanca uz neprestano mućenje. U belanca dodajte prehrambenu boju pa lagano izmešajte, Suvu smesu dodajte u belanca u tri dela, uz lagano mešanje špatulom. Nastavite mutiti dok smesa ne postane sjajna i čvrsta. U poslastičarski špric sa okruglim nastavkom stavite smesu. Na pleh za pečenje istiskujte male krugove smese pa lagano udarite pleh o radnu površinu, da uklonite mehuriće vazduha. Ostavite ih 30 do 60 minuta na sobnoj površini, tj.dok ne dobiju tanku koricu. Pecite makaronse 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Onda ih pustite da se potpuno prohlade. Zatim ih spajajte po dva sa filom po izboru.
Možda vas zanima:
MAKARONSI Najslađi francuski kolačići koji se smažu očas posla, a uspevaju BAŠ svima
Dekorativno lepi, a ukusom osvajaju na prvi zalogaj.
MADLENE KOLAČIĆI MIRIŠU NA LJUBAV Sve se samo pomeša i peče, a tope se u ustima
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
BRZI LEŠNIK KOLAČIĆI Samo 3 sastojka i nema paljenja rerne, savršeni za iznenadne goste
Mekani i neodoljivi, najbolje odmah stavite duplu meru.
MEDENJACI PO RECEPTU STAROM 100 GODINA Prave se brzo i lako, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šolju kafe ili čaja.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)