NAJBRŽI ČOKOLADNI KOLAČ Napravi se lako, a pojede brzo, za prave sladokusce
Neodoljivi slatkiš oduševiće sve koji ga budu probali.
Potrebno je:
- 1 jaje
- malo soli
- 50 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 20 g brašna
- 20 g kukuruznog skroba
- 1 l mleka
- 300 g čokoladnog keksa
- 180 g mlečne čokolade
- 90 g pavlake za kuvanje
- 90 g mlevenog kikirikija
Priprema:
Jedno jaje razbijte pa dodajte šećera i malo soli. Umešajte brašno i kukuruzni skrob pa mešajte dok se sve ne sjedini. Onda sipajte mleko i dobro promešajte. Potom prokuvajte smesu, uz neprestano mešanje. U smesu dodajte maslac. Red keksa poređajte u pleh pa premažite filom. Postupak ponovite tri puta. Pomešajte zagrejanu pavlaku sa polomljenom čokoladom, pa dodajte kikiriki. Kolač prelijte sa glazurom pa ostavite u frižideru da se stegne.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI KOLAČ OD SAMO 2 SASTOJKA Pravi se maltene sam, a nećete moći da prestanete da ga jedete
Kremast i neodoljiv, i dupla mera će biti malo.
KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.
ČOKOLADNE KOCKE Desert koji uspeva i početnicima, mekan kao duša
Pravi se brzo i lako.
ČOKOLADNI DESERT IZ ČAŠE Fenomenalan slatkiš koji se pravi lako, a savršen za iznenadne goste
Dodajte šlag ili sladoled i uživajte u desertu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)